SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sosyal medyanın Bitcoin'e olan ilgisi rekor seviyede

Sosyal medyanın Bitcoin'e olan ilgisi rekor seviyede

09 Ocak 2021 Cumartesi - 09:13




Twitter analitik verilerine göre, Bitcoin bu zamana kadarki en yüksek değer seviyesini yenilemeyi sürdürürken, Bitcoin’e olan sosyal medya ilgisi de aynı şekilde yeni rekorlar kırıyor.





Bir kripto para birimi firması olan The TIE, geçtiğimiz gün bir tweet’te Bitcoin ile ilgili tweet atan kullanıcı sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.

The TIE CEO’su olan Joshua Frank, ilginin artışı sürdürdüğünü ve bunun Bitcoin ile sınırlı olmadığını ile ilgili ek bilgiler de verdi.

Frank’e göre, The TIE’ın tweet’inden beri, Bitcoin’e ilgi duyan kullanıcı sayısı ilk kez 70.000’i geçti. Toplam tweet hacmi 2017 yılının Aralık ayındaki en yüksek seviyesi olan 135.000’i 140.000’e yükseltti ve toplam kripto tweet sayısı 24 saat içerisinde yaklaşık olarak çeyrek milyonluk yeni bir rekor değere ulaştı.

Elbette, artan hacim sadece Twitter ile sınırlı değil. Bitcoin sözcüğünü arama sayısı, BTC’nin piyasa fiyatıyla paralel olarak bir artış söz konusu. Bununla birlikte, “Bitcoin nasıl alınır” cümlesi de artış gösteriyor.

Ayrıca, tuhaf bir biçimde, “Ethereum nasıl alınır” aramaları ETH fiyatındaki yükselişe karşın düşük kalıyor.


Birçok kişi, yükselişin kurumlardan gelen FOMO’dan kaynaklandığını düşünüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap