SON DAKİKA



Haber > Gündem > Soru çalarak memur olanlar yandı!

Soru çalarak memur olanlar yandı!

17 Ağustos 2016 Çarşamba - 09:55




FETÖ soruşturmasıyla tespit edilen KPSS'lerde soru hırsızlığı yaparak memur olan 13 bin kişi, 6 yıllık maaşını 300 bin TL olarak geri ödeyecek.





15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, 2010 yılı KPSS'sinde soru çalarak memur olduğu tespit edilen 13 bin memur görevden ihraç edilecek.

Bu memurlar ise 6 yıl boyunca aldıkları maaşları, faizi ile birlikte geri ödeyecek. Her bir memurun devlete geri ödeyeceği rakam ise 300 bin lirayı buluyorç

81 BİN KİŞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, kopyacıların ayıklanacağını belirtti. Savcılık tarafından bu bağlamda, matematikçi ve ölçme değerlendirme uzmanı olan 7 kişilik akademisyen bir bilirkişi ekibi kuruldu.

Ekip, iptal edilen sınava giren adayları incelemeye aldı. İlk etapta sınavda 90 ve üzeri net yapan 81 bin kişi saptandı. 81 bin kişinin ise cevap kağıtları ve soru kitapçıkları tek tek çapraz incelemeye alındı.


İncelemede aşağı yukarı 13 bin kişinin soruları önceden aldığı ortaya çıktı.

TBMM VE MİT'E BİLE GİRMİŞLER

2010 KPSS'sinin sorularını önceden elde ederek memur olanlardan tespit edilen şüphelilerin arasında, TBMM ve MİT'ten isimler ile 80 kaymakam olduğu da öğrenildi.

Bu sınav ile MEB'de öğretmen olan 3 bin kişinin ilişiği kesildi. Savcılık kaynakları, "Şüpheli sayısı daha da artabilir." diyerek, adaletsizce memur olanların sayısında artış olabileceğini belirtti.

Kamu görevinden ihraç edilecek olan 13 bin kişi tekrar kamu görevine gelemeyecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap