SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sonuna kadar kovalayacağız

Sonuna kadar kovalayacağız

12 Mayıs 2017 Cuma - 16:49




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülen’in iadesi konusunda konuşarak, “Sayın Trump'ın buradaki iradesini çok önemsiyorum. O işi sonuna kadar ko





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne gitmeden önce basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Bu önemli seyahat sırasında gerek Çin Devlet Başkanı Şi Cinping gerekse zirveye katılan diğer liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Zira, üst düzey katılımın çok çok yoğun olduğu bir zirve oluyor ve bundan istifade ile de devlet başkanları, hükümet başkanları ile görüşme imkanlarımız olacak. İnşallah bu görüşmelerimizde ikili, bölgesel ve küresel konularda fikir teatisinde bulunacağız. 2013 yılında Çin Devlet Başkanı Şi'nin girişimiyle başlatılan ve modern İpek Yolu olarak adlandırılan 'Kuşak ve Yol Projesi' gerçekten çok çok önemli bir proje." ifadelerini kullandı.

ADETA KULUÇKA YUVASI

FETÖ lideri Gülen'in iade sürecine ilişkin yapılan girişimlerin sorulması üzerine Erdoğan, "O zaten onu gündeme getirmememiz kesinlikle mümkün değil. Tabii ki getireceğiz. Adalet Bakanımız oradaydı ve ABD Adalet Bakanı ile de görüşmelerini yaptı. Bu görüşmeleri karşılıklı olarak bazı feedbackler de almış durumdalar. Onları gidererek inşallah işin üzerine gidilecek ama ben Sayın Trump'la bunları etraflıca görüşeceğim. Burada da hazırladığımız bazı bilgiler, belgeler var, onları da kendilerine takdim edeceğiz. Fakat, Sayın Trump'ın buradaki iradesini tabii çok çok önemsiyorum. O işi sonuna kadar kovalayacağız. Bana göre, ABD FETÖ'nün adeta bir kuluçka yuvası haline gelmemeli. Biliyorsunuz, kaçanların adeta gittiği barındığı bir yer konumunda." açıklamasında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap