SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sonbaharda salgın alarmı: Türkiye vaka sayılarını bildirmiyor

Sonbaharda salgın alarmı: Türkiye vaka sayılarını bildirmiyor

23 Haziran 2022 Perşembe - 12:14




CHP'li Adıgüzel, Covid-19 vakalarında artış yaşandığını söyleyerek açıklamalarda bulundu. Adıgüzel, sonbaharda yaşanabilecek vaka patlamasına dikkat çekerek Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü'ne vaka sayılarını bildirmeyen ülkelerden olduğunu söyledi.





CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel salgında son durum ile ilgili uyarılarda bulundu. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Adıgüzel, vakalarda yeniden artış gözlemlediklerini ve yine sağlığın ve salgının değil algının peşinde bir sağlık bakanı gördüklerini; testlerin ve önlemlerin neredeyse sıfırlandığını, Dünya Sağlık Örgütünün Türkiye dahil bazı ülke verilerini de paylaştığı açıklamasında şunları söyledi:

Son günlerde Covid'de artan vakalar duyuyoruz. Covid'de sayıların yüksek olduğu geçtiğimiz iki yıla baktığımızda o dönemde bile olmayan bir durum var. Covid vakalarında yaz aylarında azalma olması gerekirken, ilk defa bu aylarda artıştan bahsediyoruz. Bu yeni varyantların bir özelliği de olabilir. Yeni bir virüs varyantının yüksek bulaştırıcılık veya antikordan kaçabilme özelliği olabilir. Ya da ülkemize özel bir durum olarak hükümet test sayılarını azalttıkları için, önlemleri azalttıkları için, aşılamayı azalttıkları için antikor seviyelerinde düşme olduğu için olabilir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nı uyarıyorum; önleyici olalım, proaktif olalım, öngören bir sağlık politikası izleyelim. Önümüzdeki sonbaharda bu durumun önünü alamayıp bir faciayla karşı karşıya kalmayalım. Algının değil salgının takipçisi olun. Turizm sezonunda olmamız ve ekonomideki sıkıntılar nedeniyle bu tabloyu görmezden gelmeyin. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ABD'de şu anki sayılar tüm salgın dönemi ortalamalarına eşittir. Yine örneğin İtalya'da sayılar tüm salgın ortalamalarına eşittir. Fakat Türkiye'nin grafiğine baktığımızda her nasılsa sayılar neredeyse sıfır gözükmektedir. Tabii bu durumun teknik olarak gerçekçi olması mümkün değil. Türkiye'de yeterli test yapılmamaktadır. Vakalar tespit edilmediği için bu sayılar oluşmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü Türkiye, Arjantin ve Kolombiya'yı kendisine vaka bildirmeyen ülkeler olarak listelemiştir. Önümüzdeki sonbaharda tekrar bir facia ile karşılaşmamak için bu konunun önemine şimdiden dikkat çekmek istiyorum

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap