SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son seçim anketinde MHP hüsran oldu! Sürpriz bir partin oyu patladı

Son seçim anketinde MHP hüsran oldu! Sürpriz bir partin oyu patladı

21 Mayıs 2022 Cumartesi - 15:38




Son seçim anketi sonuçlarını yayınlayan Remres Araştırma MHP’nin yeni seçim barajının da altında kaldığını gözler önüne sererken bir de oy patlaması yaşayan bir parti ortaya çıktı.





Remres Araştırma’nın son seçim anketinde oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıkarken MHP’nin çok büyük bir oy kaybı içerisinde olduğu görüldü. Zafer Partisi’nin ise yüzde 4’ün üzerine çıktığı duyuruldu.

Araştırma şirketleri son seçim anketleri çalışmalarıyla partilerin oy durumunu takip etmeye devam ediyor. Son olarak Remres Araştırma tarafından mayıs ayı ait seçim anketi yayınlandı. Vatandaşlara “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu soruldu. Ortaya çıkan sonuçlara göre MHP’nin yeni seçim yasasına göre yüzde 7 olan seçim barajının altında kaldığı gözlemlendi. Ayrıca Türkiye’deki mülteciler konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ciddi problemler yaşayan Ümit Özdağ’ın Genel Başkanı olduğu Zafer Partisi’nin oy oranın MHP’ye yaklaştığı gözlerden kaçmadı.

MHP YÜZDE 7’NİN DE ALTINDA KALDI

Remres’in son seçim anketinde kararsızların oy oranı yüzde 10,2 olarak ölçüldü. Kararsızlar dağıtılmadan MHP’nin oy oranı yüzde 5 gözükürken Zafer Parisi’nin oy oranı MHP’den 0,8 oranında daha düşük yüzde 4,2 ölçüldü.

Meclis’te grupları olan diğer partilerin ise durumu şöyle:


  • AKP’nin oy oranı: %26.8

  • CHP’nin oy oranı: %24.3

  • İYİ Parti’nin oy oranı: %17.2

  • HDP’nin oy oranı: %8.9

  • MHP'nin oy oranı:  %5.0


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap