SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son seçim anketi: Erdoğan’ın seçimi yüzde 5,8 farkla kaybedeceği aday

Son seçim anketi: Erdoğan’ın seçimi yüzde 5,8 farkla kaybedeceği aday

25 Mayıs 2022 Çarşamba - 14:17




Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı yenebilecek aday son seçim anketinde ortaya çıktı. Yavaş’ın Erdoğan’a yüzde 5’ten fazla fark attığı ortaya çıktı





Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimlerin aday olacağı kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında yer alıyor. Cumhur İttifakı’nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olacağına kesin gözüyle bakılırken Millet İttifakı kamuoyu yoklamalarına devam ediyor. Bu doğrultuda araştırma şirketleri de seçim anketi çalışmalarına hız vermiş durumdayken Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın karşısında en çok oy olacak adayın kim olacağı araştırılıyor.

Soros Araştırma tarafından bulunduğumuz mayıs ayı içerisinde yapılan seçim anketinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak adayların durumu ortaya koyulmaya çalışıldı. Araştırmada Erdoğan’ın karşısına  Murat Karayılan, Ali Babacan, Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş, Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Mansur Yavaş gibi isimlerin çıkması halinde alabilecekleri oy oranı ölçüldü. Bu seçim anketine göre mevcut isimlerden en yüksek oy oranını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aldı.

MANSUR YAVAŞ,  BÜYÜK FAKLA ERDOĞAN'I GEÇİYOR

Bu son seçim anketinde Vatandaşa “Bu Pazar bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılır, seçimler ikinci tura kalırsa Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş olursa oyunuzu hangi adaya verirsiniz” diye soruldu. Vatandaşların yüzde 47.1’i Recep Tayyip Erdoğan cevabını verirken yüzde 52,9’u Mansur Yavaş ismini tercih etti.  Saros’un son seçim anketindeki bu sonuca göre Yavaş’ın Erdoğan karşısında yüzde 5,8 gibi oldukça dikkat çekici bir farkla seçimi kazanacağı belli oldu.

Beğendim
4
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap