SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son seçim anketi: Bahçeli'nin Erdoğan aşkı MHP'yi bitirdi!

Son seçim anketi: Bahçeli'nin Erdoğan aşkı MHP'yi bitirdi!

09 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:58




Cumhur İttifakı’nın üyesi MHP’nin oy oranı hızla eriyor. Son seçim anketi Bahçeli’nin AK Parti’ye olan bağlığının seçimlerde büyük bir hüsran olarak geri döneceğini ortaya koyuyor





MHP lideri Devlet Bahçeli AK Parti iktidarının politikalarını alkışladıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan’a koşulsuz şartsız destek verdikçe son seçim anketlerine göre MHP’nin oy oranı gittikçe düşüyor.

AKSOY Araştırma Şirketi'nin kurucusu ve Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Ertan Aksoy son seçim anketinin sonuçlarını yayınladı. Aksoy Araştırma tarafından gerçekleştirilen seçim anketinde vatandaşlara “ Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu soruldu.

SEÇİM ANKETLERİ MHP’NİN SÜREKLİ OY KAYBETTİĞİNİ ORTAYA KOYDU

Bu seçim anketine göre TBMM’de grubu bulunan partilerden AKP Parti yüzde 30.7, CHP yüzde 29.0, İYİ Parti yüzde 13.3, HD yüzde 10.4 , MHP ise yüzde 7.5 oy oranına sahip olduğu görüldü.

 


Ertan Aksoy bu oranlar üzerinden bir seçim anketi değerlendirmesi yaptı. MHP’nin her seçim anketinde biraz daha oy kaybettiğini ifade derken “CHP yeniden %29’a ulaştı. AKP, çekirdek diyebileceğimiz seçmenini koruyor. Asıl değişim Cumhur İttifakı’nın MHP kanadında. Birçok parti oy oranını az çok korurken, MHP yakın geçmişe göre %1 oy kaybetmiş durumda. MHP’nin eskiye göre iktidara ve uygulamalarına daha fazla sahip çıkması bu sonucun ana nedenlerinden biri.” Diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap