SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son cenaze defnedildi

Son cenaze defnedildi

19 Mayıs 2014 Pazartesi - 13:52




Soma’da yaşanan kömür madeni faciasında ocaktan en son çıkartılan Mehmet Efe'nin cenazesi dün Balıkesir’in Savaştepe ilçesi Sarıbeyler Köyü’nde gözyaş





Vardiya emniyet başmühendisi olan 38 yaşındaki Efe, ocağa inip hava akımının tersine verilmesini sağlayarak yüzlerce madenciyi ölümden kurtarmasıyla gündeme gelmişti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Efe, 5 yıl önce facianın yaşandığı Soma'daki maden ocağında işe başladı. İş güvenliği konusunda eğitimli olan Efe, facianın yaşanmasının hemen ardından tüpünü takarak madene indi. Efe, birkaç saat içeride kaldı, hava akışını ters verdirerek içerideki yüzlerce madenciye kurtulma şansı sağladı. Çok sayıda arkadaşını dışarı çıkartan Efe, 3’üncü kez girdiği madenden bir daha çıkamadı. 3 yıllık evli olan Efe'nin cenazesi önceki gece madenden çıkartılarak dün Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Sarıbeyler köyünde toprağa verildi. Arkadaşları Efe'nin gemiyi en son terk eden kaptan misali son olarak ocaktan tesadüf olarak çıkmasını çok anlamlı bulduklarını belirterek, “Mehmet, çalışma arkadaşlarına çok değer verirdi ve cenazesi de tesadüf olarak ocaktan en son çıkarılan oldu" dedi. Mehmet Efe'nin 1967 yılında ilçede yaşanan başka bir maden kazasında yaşamını yitiren ismini aldığı dedesiyle aynı kaderi yaşadığı da ortaya çıktı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap