SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son anket sonucu: Seçmenler hangi zincir marketten alışveriş yapıyor?

Son anket sonucu: Seçmenler hangi zincir marketten alışveriş yapıyor?

31 Ekim 2021 Pazar - 11:57




Metropoll Araştırma'nın halkın nereden alışveriş yaptığına dair araştırmasında çarpıcı veriler ortaya çıktı. Son anket sonucu vatandaşın zincir marketlerden alışveriş yaptığını ortaya çıkardı.





Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll Araştırma, yaptığı son anket çalışmasıyla halkın nerede alışveriş yaptığını araştırdı. Araştırmada, siyasi parti seçmenlerinin hangi zincir marketlerden alışveriş yaptığına dair çarpıcı anket sonuçları yer aldı. Hükümetin zincir marketleri “fahiş fiyat” suçlaması sonrası hakkında soruşturma açılan A101, BİM, ŞOK, Migros ve CarrefourSA'ya Rekabet Kurumu tarafından toplamda 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası vermişti.

VATANDAŞ, ALIŞVERİŞİ NEREDE YAPIYOR?

Metropoll Araştırma'nın son anket sonucuna göre, BİM ve A101 gibi zincir marketlerden halkın alışveriş yapma oranı yüzde 42 olarak çıktı. Araştırmada, seçmenin yüzde 27’si  bakkal/manav gibi mahalle esnafından, yüzde 13’ü ise diğer süpermarketlerden alışveriş yaptığını dile getirdi.

SEÇMENLER HANGİ ZİNCİR MARKETİ TERCİH EDİYOR?

Son anket çalışmasında katılımcılara “Alışverişinizi nereden yaparsınız?” sorusu yönetildi. Soruya verilen cevapların oranları şöyle:


A101 ve BİM gibi marketlerden yüzde 41,7

Bakkal/manav gibi mahalle esnafından yüzde 26,8

Diğer süpermarketlerden yüzde 12,9

Hepsinden yüzde 9,2

En uygun yerden yüzde 2,8

Pazardan yüzde 2,7

Diğer 2,1

Fikrim yok/Cevap yok 2,0

SİYASİ PARTİ SEÇMENLERİ NEREDEN ALIŞVERİŞ YAPIYOR?

Araştırmada, 24 Haziran 2018 Milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılımda ise AK Parti seçmeninin yüzde 51,5’i, CHP seçmeninin yüzde 31,1’i, MHP seçmeninin 34,4’ü, Saadet Partisi seçmeninin 52,6’sı, İYİ Parti seçmenin 42,4, HDP seçmeninin ise 21,8 A101 ve BİM gibi marketlerden alışveriş yaptığı verisi ortaya çıktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap