SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son anket sonucu dikkat çekti: Vatandaşları soğuttu

Son anket sonucu dikkat çekti: Vatandaşları soğuttu

17 Temmuz 2022 Pazar - 15:09




Son anket sonucu dikkat çekti. IPSOS'un yaptığı araştırmaya göre katlanan akaryakıt fiyatları, vatandaşları araç kullanımından soğuttu.





IPSOS'un Anti Kriz Monitörü araştırmasına göre vatandaşlar, akaryakıt zamları nedeniyle otomobillerini çok daha az kullanmaya başladı.

800 vatandaşla çevrim içi anket yöntemiyle yapılan araştırmaya göre vatandaşların yüzde 91'i akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından araçlarını daha az kullanmaya başladıklarını söyledi.

Akaryakıt zamlarına karşın araçlarını her zamanki gibi kullanmaya devam ettiklerini belirten vatandaşların oranı ise yüzde 8 olarak kayıtlara geçti.

Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 87'si daha önce araçlarını istedikleri zaman kullandıklarını ama şimdi gerekli olmadıkça araçlarını kullanmadıklarını söyledi.

Bunun yanı sıra artık hafta sonları araçlarıyla gezmeye gitmemeye başladıklarını belirten vatandaşların oranı yüzde 76, araçlarıyla alışverişe gitmediklerini belirten vatandaşların oranı ise yüzde 69 olarak ölçüldü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap