SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son anket sonuçları: AKP'den CHP sürprizi! Kara kara düşündürecek

Son anket sonuçları: AKP'den CHP sürprizi! Kara kara düşündürecek

27 Ocak 2022 Perşembe - 14:37




Son anket sonuçları bu kez CHP Doğu Masası'ndan geldi. AK Parti ülke genelinde oy kaybını sürdürürken Doğu ve Güneydoğu da AKP seçmeninden CHP sürprizi geldi. Anket sonucu AKP'yi düşündürecek.





Araştırma şirketleri ocak ayından da yaptığı anketlerin sonuçlarını yayınladı. Son anket sonuçları verisine göre, AK Parti ve MHP’nin oy kayıpları bu ay da devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi ise parti bünyesinde kurduğu Doğu Masası’yla Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da partisinin oy oranını yükseltmeyi amaçlıyor. CHP’de bölgeye ilişkin hazırlanan raporda Diyarbakır, Şanlıurfa, Van ve Hakkari'de oylarını artırdığı bildirildi.

CHP'NİN SON ANKET SONUÇLARI

CHP Doğu Masası, raporlar ve son anket sonuçlarına göre, 10 ay önce yüzde 1.8 ve 2.2 arasında olan oy ortalaması 7.4’e ulaştı. CHP’nin bölgedeki örgütsel büyümesi (üyelikler ve sandık görevlileri) ise yüzde 13’e çıktı. Özellikle Diyarbakır, Urfa, Van ve Hakkari’de ciddi bir oy artışı olduğu kaydediliyor.

AK PARTİ SEÇMENİ CHP'YE YAKINLAŞTI

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir'in aktardığına göre, çalışmalarını tamamlayan Doğu Masası’na uluşan raporlarda, “Bölgede AK Parti seçmeninin bize daha fazla teveccüh gösterdiği noktasında bir kanaatimiz oluşmaya başladı. Bölgede Genel Başkanımıza ciddi bir teveccüh var. Bölgede de ciddi bir oy alacağı kanaatindeyiz” yorumları yapılıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap