SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sokağa çıkma yasağında veterinerler ve hayvan hastaneleri açık mı?

Sokağa çıkma yasağında veterinerler ve hayvan hastaneleri açık mı?

19 Nisan 2020 Pazar - 16:43




Corona virüs salgını kapsamında alınan tedbirlerle 31 ilde hafta sonu istisnai durumlar haricinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgede istisna kapsamına giren kurumlar açıklandı. Peki, veterinerler ve hayvan hastaneleri sokağa çıkma yasağında açık mı?





İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilecek 31 il için yayımlanan genelgede veteriner kliniklerin ve hayvan hastanelerinin açık mı kapalı mı olacağı da paylaşıldı.Ayrıca istisnaya kapsamında olan kişilerle ilgili bilgilere de yer verildi.

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağının ikinci maddesinin c bölümünde yer alan detaylar şöyle:c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri açık olacak işletme ve kurumlar arasında bulunuyor.

Yine aynı genelgede yer alan bilgilere göre evcil hayvan sahipleri hayvanların zorunlu ihtiyaçlarını gidermek üzere kendi ikametlerinden uzaklaşmamak koşuluyla dışarı çıkabilecekler. İlgili madde ise şöyle:

i) Küçükbaş-büyükbaş hayvanları otlatanlar, arıcılık faaliyetini yürütenler, sokak hayvanlarını besleyecek kişiler ile evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkacaklar (ikametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap