SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

04 Ocak 2021 Pazartesi - 17:05




Koronavirüs salgını neticesinde vaka sayıları ve ölüm oranı en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri konulu genelgeyi yayımladı. Kabine Toplantısı'ndan çıkan karar ve bilim kurulu önerileriyle yılbaşında da 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulandı. Vatandaşlar ise, 'yasaklar ne zaman bitecek, sokağa çıkma kısıtlamaları bitiyor mu?' sorularına yanıt arıyor.





Yılbaşı yasakları ile kovid-19 salgını önüne geçmek hedeflendi. Açılanan günlük koronavirüs tablosu ise kısıtlamaların işe yaradığını kanıtlar nitelikte. 4 gün sokağa çıkma yasağı ardından hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının ne zaman biteceği konusunda araştırmalar arttı. Koronavirüs vaka sayısına göre kısıtlamaların akıbetinin yeniden görüşülebileceği belirtilmişti.

İşte detaylar...

YILBAŞINDAN SONRA YASAKLAR DEVAM EDECEK Mİ?


İçişleri Bakanlığı, yılbaşında olabilecek yoğunluğu da göz önünde bulundurarak hafta sonu ile birleşen yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağını duyurmuştu. Böylelikle; hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olmasıyla da, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Yılbaşından sonra yasakların bitmesine yönelik Bakanlık'tan henüz bir açıklama gelmedi. Bu nedenle yasakların devam etmesi bekleniyor. 

KISITLAMALAR NE ZAMAN KALKACAK?

Kabine toplantısından çıkan kararlar sonrası hafta sonları 21:00 ile pazartesi 05:00'e kadar sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Son günlerde koronavirüs tablosundaki vaka oranlarının azalmasıyla kısıtlamaların kalkacağı tarih merak konusu oldu. Ancak yasakların kalkacağı gün daha belli değil.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap