SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Sınırda çatışma an meselesi!”

“Sınırda çatışma an meselesi!”

23 Nisan 2015 Perşembe - 10:30




Şırnak'ın Uludere ilçesindeki askeri hareketlilik sonrası bölgede çatışmanın an meselesi olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.





Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerin sınır hattında geniş güvenlik önlemi alması ve katırların vurulduğu iddiaları nedeniyle bölgede gerginlik artmıştı. Sınırın Irak tarafından askeri noktalara uçaksavar atışı yapılması üzerine önceki gece Gülyazı bölgesinden sınırın sıfır noktasına zırhlı araçlar desteğinde yüzlerce asker sevk edildiği iddia edildi.

KÖYLÜLER YOLU KESTİ, ASKER HAVAYA ATEŞ AÇTI

Askerin sevki sırasında köylüler, çatışma riski nedeniyle yolu kesti. Gerginliğin artması üzerine askerler aydınlatma fişeği ile havaya ateş açtı.

Askeri birlik Şirit Yaylası Beyaz Tepe bölgesine konuşlandı. Yayladaki bazı noktalara tel örgü çekildi.

"BÖLGEDE ÇATIŞMA AN MESELESİ"


Şırnak Milletvekili Faysal Sırıyıldız ve HDP yönetiminden bir grup dün sınıra gitti. Roboski İçin Adalet, Yeryüzü İçin Barış Derneği Başkanı Veli Encü, bölgede çatışmanın an meselesi olduğunu öne sürerek "İki aydır Şirit yaylasında askeri abluka vardı. PKK'lılarla askerler arasında 100-150 metre mesafe var. Askerin konuşlandığı bölge PKK'nın faaliyet alanı" dedi.

 

(Kaynak: Milliyet)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap