SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sınırda çatışma alarmı!

Sınırda çatışma alarmı!

03 Haziran 2015 Çarşamba - 10:12




Kilis sınırında IŞİD ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.





Kilis sınırında IŞİD ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalardan dolayı Kilis sınırında üst düzey güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı 1. Hudut Alay Komutanlığı birlikleri IŞİD’in bulunduğu bölge ve çatışmaların yaşandığı yerlere askeri ve lojistik takviye yaptı. Kazılan hendeklerin haricinde askerler, kulelerden indirilerek yere yapılan mevzilere yerleştirildi.

IŞİD’in iki gündür Kilis sınırına yakın yerlerdeki köy ve kasabalara saldırı düzenleyerek ilerlemesi üzerine muhalifler de karşılık verdi. IŞİD’in Suriye’nin Azez kentine bağlı Kilis sınırına yakın olan Soran, Savran, Bilid, Bulgarat ile birlikte iki köyü daha ele geçirmesinin ardından Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket eden Cephetul Nusra karşı koyarak bazı köyleri geri aldı.

Soran kasabasında şiddetli çatışmaların sürdüğü belirtildi. Muhalifler, kasabanın yarısını IŞİD’den aldı. Çatışmalar Berat Kandili olan önceki gece de sürdü. IŞİD yer yer Mera kasabasına havan ve roket atışı yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap