SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sınıra büyük sevkiyat

Sınıra büyük sevkiyat

06 Kasım 2012 Salı - 11:58




Askeri casa uçaklarıyla Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ne asker sevkıyatı yapılırken, karadan da Suriye sınırına mayına ve bali





Suriye’de devam eden iç karışıklığın Türkiye sınırına sıçramasını önlemek için sınırda oluşturulan tampon bölgeye askeri sevkıyat tüm hızıyla devam ediyor. Sınıra kaydırılmak üzere Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ne askeri casa araçları ile askerler indirilirken, bölge illerden gelerek Diyarbakır’da toplanan ve içinde askeri mühimmat bulunan kamyon, kirpi ve zırhlı araçlar da jammerlar eşliğinde Suriye sınırına gitmek üzere yola çıktı. Toplam 30 araçtan oluşan konvoyun geçişinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik gerekçesiyle karayolu araç sevkıyatını gece yapan Türk Silahlı Kuvvetleri Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda toplanan askeri araçlar olası saldırılara karşı kullanılan sinyal kesici jammer ve panzerler eşliğinde sınıra hareket ediyor. Diyarbakır’dan ayrılarak Mardin istikametine giden askeri araçların taşıdığı mühimmatın Suriye sınırında oluşturulan tampon bölgelere takviye edileceği bildirildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap