SON DAKİKA



Haber > Gündem > Skandalı Sayıştay açıkladı: Tarımsal kalkınmaya, düğün salonu destekleyerek başlamışlar!

Skandalı Sayıştay açıkladı: Tarımsal kalkınmaya, düğün salonu destekleyerek başlamışlar!

25 Eylül 2023 Pazartesi - 13:33




Sayıştay’ın 2022 yılı denetim raporuna göre; Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Avrupa Birliği’nin kırsal kalkınma amacıyla desteklediği IPARD II projesi kapsamında düğün salonlarına destek verdi!





Sayıştay'ın 2022 yılı denetim raporuna göre, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Avrupa Birliği'nin kırsal kalkınma amacıyla desteklediği IPARD II projesi kapsamında düğün salonlarına destek verdi. Raporda, yatırımlar arasında 'yeme içme tesisi' adı altında yapılan fakat düğün salonu olarak faaliyet gösteren yatırımların bulunduğu tespit edildi.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, denetim raporundaki tespitler hakkında açıklama yaparak, düğün salonlarına herhangi bir destek verilmediğini ve yatırımların uygun görülmediğini savundu.

Sayıştay ise bu açıklamaya ilişkin olarak, Malatya ve Elazığ illerinde yapılan kimi yatırımların düğün organizasyon hizmeti vermek amacıyla projelendirildiği ve bu tür desteklerin politika belgelerine aykırı olduğunu belirtti.

IPARD II programı, Türkiye'nin kırsal turizmi desteklemeyi amaçlayan bir programdı ve bu amaçla yapılan yatırımların kırsal turizmi desteklemesi gerekiyordu. Ancak rapora göre, desteğin amacına uygun olmayan faaliyetlerde bulunan başvurucular olduğu ve politika belgelerine aykırılık olduğu belirtildi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap