SON DAKİKA



Haber > Gündem > Siyasilerden 6 Şubat paylaşımı

Siyasilerden 6 Şubat paylaşımı

06 Şubat 2024 Salı - 11:44




Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin birinci yıl dönümünde siyasi isimler sosyal medya hesabından hayatını kaybeden yurttaşlar için anma mesajı paylaştı.





Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin birinci yılında çok sayıda kentte anma etkinlikleri düzenlendi.

Büyük yıkıma neden olan depremin yıl dönümünde siyasi parti liderleri de sosyal medya hesabından anma mesajı paylaşarak yaşamını yitirenleri andı.

İşte o isimler:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ;

"Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. Tedavileri halen devam eden yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar niyaz ediyorum. İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan 11 ilimizde yaşanan yıkım gerçekten çok büyüktü. Böylesine büyük felaketler, büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihi sınamayı başarıyla vermiştir. Devletimiz tüm imkânlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuş, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur. Toprağa verdiğimiz canlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yad ederken milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar sürdüreceğiz. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın."

CHP Genel başkanı Özgür Özel ;

Bir yıl ki bu, dün gibi. Binlerce annemi, binlerce babamı, binlerce dost, evlat ve arkadaşımı kaybetmiş gibiyim.

Bizim acımızın ayrısı gayrısı hiç olmadı...
Daima birlikte iyileşmeye çalışacağız.

Kaybettiğimiz tüm canlarımıza rahmetle…


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ,

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılında, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum…

Memleketimizi yasa boğan o büyük acıyı ve o derin çaresizliği unutmadık, unutturmayacağız.

İnsanımızı duyan, anlayan ve yaşatan şehirleri hep birlikte inşa edeceğiz.


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi 

Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat 2023 Depremlerinin 1. Yıl Dönümünde Hayatını Kaybeden Tüm Vatandaşlarımızı Rahmet ve Dualarla Anıyor, Depremden Etkilenen Tüm İllerimizde Yaraların En Kısa Sürede Tamamen Sarılacağına İnanıyoruz.
Ruhları Şad Mekanları Cennet Olsun.


Saadet Partisi Genel Merkezi ;

Acının her türlüsünü yaşadık, yanlışın her türlüsünü gördük. 6-7 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Gelecek Partisi Genel Merkezi ;

Unutmadık, unutmayacağız.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan ;

Deprem “geliyorum” dedi, önlem alması gerekenler kulaklarını tıkadı. Göz göre göre canlarımız gitti. Unutmadık, asla unutmayacağız… 6 Şubat’ta ihmallere kurban verdiğimiz her bir canımızı rahmetle anıyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce

Nice hayatlar, nice hayaller yok oldu #6Şubat2023 günü. Sorumluları asla unutmayacağım ve affetmeyeceğim.

Depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ;

Bundan tam 1 yıl önce bu dakikada, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremle sarsıldık. Depremi süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü.   Yaşadıklarımız Asrın Felaketiydi. 120 bin kilometre karelik alanda 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 6.929 köy ve mahallemiz ağır yıkıma uğradı. 53 bin 537 canımızı yitirdik, 107 bin 213 vatandaşımız yaralandı. Koklamaya kıyamadığımız yavrularımızı kaybettik bu depremde; eli öpülesi analarımızı, babalarımızı. Nikah günü alan nişanlılar ayrı düştü.   Ama Asrın Felaketini hamd olsun Asrın Dayanışmasına ve Birlikteliğine dönüştürdük Hazırladığımız 6 Şubat Belgeseli, dayanışmamızı, birlikteliğimiz, dünyanın en büyük ‘İyileştirme Operasyonu’nun nasıl gerçekleştiğini anlatıyor. 6 Şubat’ın 1. yılında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Her birinin mekanları cennet olsun.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

6 Şubat depreminde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Rabbim, güzel ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Depremzedelerin hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz ama acılarını hafifletmek ne mümkün! Bu gece Hatay’dayız. Hatay da Kahramanmaraş da, Adıyaman da bizim. Bu acıyı yaşayan bütün iller bizim. Acıları da, sorunları da birlikte aşacağız.

ABB Başkanı Mansur Yavaş

Bir yıl önce bugün zaman durdu ve bir daha kaldığı yerden devam etmedi. Kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan acılı ailelere sabır diliyorum. Dayanışmayla ayakta kalacağız.
 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap