SON DAKİKA



Haber > Gündem > Siyasi partilere "çevre" uyarısı

Siyasi partilere "çevre" uyarısı

04 Mayıs 2015 Pazartesi - 16:30




Milletvekili genel seçimleri öncesi, partilerin seçmenlerini etkilemek için hazırlattığı materyallerin çevre kirliliğine neden olabileceği bildirildi.





Siyasi partilere önemli uyarı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Topbaş,  7 Haziran'da yapılacak genel seçim öncesi partilerin çalışmalarına hız verdiğini hatırlatarak, "Siyasi partiler, seçmenlerini etkilemek amacıyla gelenekselleşmiş yöntemler kullanacaktır. Bu yöntemlerin başında partilerin isim ve amblemlerinin yer aldığı bayrak, flama hazırlatılması, afiş ve broşür bastırılması geliyor. Özellikle plastik malzeme üzerine kimyasal boyalarla basılan bayrak ve afişler, görüntü kirliliğinin yanında, çevre kirliliğine de yol açmaktadır" dedi. Seçim sürecinde tonlarca plastiğin doğaya karıştığını vurgulayan Topbaş, "Plastik karışımlı, ciddi anlamda boyalı ve renkli kağıtlardan oluşan bu ürünlerin seçim sonrası imha edilmeleri gerekir. Bu ürünlerin ölçüsüz şekilde kullanılması doğada kirlilik ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap