SON DAKİKA



Haber > Gündem > Siyanür sızan o madene bilir kişi atandı!

Siyanür sızan o madene bilir kişi atandı!

05 Temmuz 2022 Salı - 18:10




Erzincan'da geçtiğimiz günlerde bir maden sahasından siyanürün suya ve toprağa karıştığı tespit edilmişti. Konuya ilişkin mahkeme bilir kişi atanmasına karar verdi.





Erzincan’ın İliç ilçesinde kurulu Çöpler Altın Madeninde meydana gelen siyanür sızıntısı nedeni ile madenin ruhsatı iptal edilerek en üst sınır olan 16 milyon TL ceza kesilmişti.

İliç Asliye Hukuk Mahkemesi, Sedat Cezayirlioğlu’nun Çöpler Altın Madeni hakkında çevreye verdiği zararın tespit edilmesine yönelik başvurusunu kabul etti. Mahkeme, 6 Temmuz saat 11.00’de madende bilirkişi keşfi yapılmasına karar verdiğini bildirdi.

Keşif heyeti, hem geçtiğimiz günlerde tartışma konusu olan siyanürlü boru patlağı hem de haziran ayı başında atık havuzunda yaşanan çökmeden doğan “zararlı” kimyasalları inceleyecek.

Siyanür, arsenik ve diğer kimyasalların cevher ayrıştırmada kullanıldığı maden, Doğu Anadolu Bölgesi’nin yaşam kaynağı olan Fırat Nehri’ne yaklaşık 200 metre mesafede bulunuyor. Haziran ayı başında madenin atık havuzunda çökme yaşandı.Bunun üzerine tonlarca saf siyanürün toprağa ve suya karıştığını ileri sürülmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap