SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sinop Cezaevi tekstilde marka oldu

Sinop Cezaevi tekstilde marka oldu

01 Haziran 2016 Çarşamba - 14:39




Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları, üretimdeki başarısı ile tekstilde zirveyi zorluyor.





Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde yer alan 3 bin 600 metrekarelik fabrika ve 400 metrekarelik iki adet atölyesinde infaz koruma memuru üniformaları, resmi kurum ve kuruluşların siparişlerinin üretimi gerçekleştirilirken, Açık Ceza İnfaz Kurumunda yer alan 2 bin 500 metrekarelik fabrikada ise günde yaklaşık 1500 adet gömlek üretimi gerçekleştiriliyor.

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları 2015 yılında yaklaşık olarak 900 bin parça tekstil üretimi gerçekleştirerek sektördeki birçok firmanın üstünde zirvede yer aldı. Sinop Ceza İnfaz Kurumları tekstil fabrikalarında halen pantolon, parka, kep, yağmurluk, gömlek, nevresim takımı, hasta yatak örtüsü, doktor ameliyat üretimi gibi birçok ürünün yanında kamu kurum ve kuruluşlarının siparişlerinin üretimleri de gerçekleştiriliyor.

"BİR OKUL GİBİ"

Son olarak kamu kurumları için üretilen giysilerin teslimat süreci gerçekleştirilirken, üretimin tüm aşamalarının ve tekstil fabrikalarının çalışmalarının titizlikle takip edildiğini belirten Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, "Sinop Ceza İnfaz Kurumları Tekstil Fabrikaları bugün ülkemizde büyük bir marka olmuş durumdadır. Gerek üretim kalitemiz gerek istihdama verdiğimiz önem bunun en büyük göstergeleridir. Bizim amacımız öncelikli olarak hükümlülerin burada meslek kazanmalarını sağlamak ve tahliye sonrasında topluma yararlı bireyler olarak hazırlamaktadır. Her yıl yüzlerce hükümlümüze meslek öğretmenin ve onları geleceğe hazırlamanın haklı gururunu yaşamaktayız. Gerçekleştirdiğimiz büyük oranlardaki üretimler neticesinde kar oranımız da son derece yüksek. Ancak bizler burayı para kazandıran değil topluma yararlı insan kazandıran bir okul olarak düşünüyoruz. Biz burayı sadece ceza infaz kurumu değil, bir okul gibi değerlendirmelerini istiyoruz. Sonuçta toplumsal yaşama adaptasyon sürecine kişinin hazırlanması çok önemlidir. Gereke eğitim öğretim çalışmalarımız gerek sosyal sportif ve kültürel faaliyetlerimiz, gerekse de tekstil ve diğer iş kollarına verdiğimiz önemin altında insana verdiğimiz değer yatmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce hükümlümüze meslek kazandırarak buradan tahliye ettik. Bugün birçoğu ya kendi iş yerlerini açtılar ya da özel sektörde tekstil iş kolunda çalışmaya devam ediyorlar. Bu tablo haklı olarak gurur duymamıza neden oluyor" dedi.

"BAŞARININ SIRRI İNSANA VERİLEN DEĞER"


Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman ise "Bizlerin başarısının altında insana verdiğimiz değer yatmaktadır. Burada bulunan her hükümlümüz devletimizin, milletimizin bizlere birer emanetidir. Bizim birinci önceliğimiz kar etmek değil buradan meslek edinmiş tekstil alanında yetişmiş hükümlüleri topluma kazandırmaktadır. Gömlek fabrikamız günde 1500 adet gömlek üretimi gerçekleştirmekte. ‘SİNCE' markamızla satılan gömlekler büyük talep görmekte, özellikle katıldığımız fuarlarda binlerce gömlek ve kravat siparişi alınmakta. Artık tanınan ve aranan, talep gören bir marka konumundayız tüm ülkede. Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan fabrikalarımız ise her gün artan bir grafikle başarılı çalışmalarına devam etmektedir.Bugün yine kamu kurumlarına ürettiğimiz siparişlerin teslimatını gerçekleştiriyoruz. Sinop Ceza İnfaz Kurumlarının başarısı gün geçtikçe artacaktır" diye konuştu.

Sinop Cezaevi tekstilde marka oldu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap