SON DAKİKA



Haber > Gündem > Simitçiler odası başkanı duyurdu! Simit dört lira oldu

Simitçiler odası başkanı duyurdu! Simit dört lira oldu

27 Ocak 2022 Perşembe - 18:37




Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Başkent’te 3 liraya satılan simide 1 lira daha zam yapma kararı aldıklarını açıkladı.





Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, bugün yaptığı açıklamada, simide 1 lira daha zam yapacaklarını duyurdu. ,

"ZAM DEĞİL, SİSTEMİN GÜNCELLENMESİ"

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, söz konusu açıklamasında “Ocak ayında hammadde fiyatlarının fahiş artması nedeniyle Ankara’da simidin 4 lira olması kararını aldık. Biz, hammaddenin yüzde 200-300 artışları nedeniyle 4 lira kararını almak zorunda kaldık. Bu zam değildir, sistemin güncellemesidir” ifadelerini kullandı.

"SİMİT NORMALDE 5 LİRA OLMALI"

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, artan maliyetler nedeniyle normalde simidin 5 lira olması gerektiğini savunarak, “Halkın alım gücü olmadığı için biz 4 lirada karar aldık. Halk artık, simit bile o kadar lüks oldu ki ‘Hadi simitçiye öğlen yemeğine gidelim’ oldu. Elektriğe yüzde 127, doğal gaza yüzde 50 zam gelmiş. Kira artışları… Mal sahiplerinin hiçbiri devletin açıkladığı yüzde 20’yi kabul etmiyor. Hep yüzde 40-50 kira artışları yapıyorlar” diye konuştu.


Başkent’te en son simit zammı Kasım 2021’de yapılmıştı. 2,5 lira olan simidin fiyatı 3 liraya çıkmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap