SON DAKİKA



Haber > Gündem > Silopi'de çatışma çıktı

Silopi'de çatışma çıktı

07 Ağustos 2015 Cuma - 10:44




Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde sabaha karşı mahallelerdeki hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine, PKK’lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu





Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 kişinin öldüğü, 10’a yakın kişinin de yaralandığı ileri sürülürken, silah seslerinin yükseldiği ilçe merkezine jandarma birlikleri de zırhlı araçlarla indi.

Silopi’ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti.Polis ekiplerin mahallerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi. Çatışmada roketatarın isabet ettiği kepçe yanarken 2 kişinin öldüğü, aralarında 1 polisin de bulunduğu 10’a yakın kişinin de yaralandığı iddia edildi. Ancak ölen ve yaralananlarla ilgili iddia resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı. Bu arada yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi’nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi.Silopi’nin Başak Mahallesi’nde çatışmalar devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterler de havadan denetim yapmaya başladı.Çatışmalar nedeniyle halk evlerine kapandı. Çatışmanın sürdüğü mahallede bazı evlerde yangın çıktığı haberleri geldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap