SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şikâyet işleme konmadı! Ruhsar Pekcan soruşturulmayacak mı?

Şikâyet işleme konmadı! Ruhsar Pekcan soruşturulmayacak mı?

08 Aralık 2021 Çarşamba - 12:28




Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkındaki şikayet dosyası işleme konulmadı. Karara, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç tepki göstererek, “Sormaya devam edeceğiz.” dedi.





CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında ortağı olduğu şirketten bakanlığa dezenfektan satın alınması ile ilgili şikayet dosyasının işleme konulmamasına tepki gösterdi.  

Özkoç, sosyal medya platformu Twitter hesabından şu mesajı yazdı:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, fahiş fiyata bozuk dezenfektan satışıyla devleti dolandıran AKP'li Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan hakkındaki şikayet dosyasını işleme koymadı. Sormaya devam edeceğiz. Dezenfektancı Bakan Ruhsar Pekcan soruşturulmayacak mı? Unutmadık.”

ORTAĞI OLDUĞU ŞİRKETTEN BAKANLIĞA DEZENFEKTAN ALMIŞTI

Sahibi olduğu kendi şirketinden o dönem yönettiği bakanlığına dezenfektan sattığı iddia edilen ve söz konusu iddiaların ardından görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında, “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla, çok sayıda suç duyurusu yapılmıştı. Yapılan şikâyetlerde Pekcan’ın kendisinin ve eşinin yönetiminde olan bir şirketten bakanlığa dezenfektan satın alması suretiyle devleti zarara uğrattığı belirtildi. Pekcan hakkında yapılan 6 ihbar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Bürosu’nda, tek dosyada toplandı. Savcılık, söz konusu şikâyetlerle ilgili “dilekçenin işleme konulmamasına” karar verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap