SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sığınmacıların geri dönüşü için Suriye’den büyük adım

Sığınmacıların geri dönüşü için Suriye’den büyük adım

24 Aralık 2021 Cuma - 13:53




Suriye devlet haber ajansı SANA, hükümetin Suriyelilerin geri dönüşüne öncelik verdiğini ve bir af çıkarmaya hazırlandıklarını açıkladı.





Suriye devlet haber ajansı SANA, Esad hükümetinin başta Türkiye olmak üzere iç savaş döneminde başka ülkelere kaçan Suriyelilerin dönüşü için af çıkarmaya hazırlanıyor.

Ajansın haberine göre Yerel Yönetim ve Çevre Bakanı Hüseyin Mahluf yerinden edilen Suriyelilerin geri dönüşünün devlet için bir öncelik olduğunu belirtti.

Geri dönüşler için başta af kararnameleri olmak üzere kolaylıklar sağlanacağını ifade eden Mahruf, durumlarını halletmek isteyenlere izin verilmesi ve uzlaşma dosyasının tamamlanmasını takip etmek için de hiçbir çabadan kaçınmayacaklarını dile getirdi.

Suriye'de 2011'de Arap Baharı'nın etkisiyle başlayan protesto gösterilerinin Esad rejimi tarafından bastırılmasıyla patlak veren iç savaş 10 yılda 400 bine yakın Suriyelinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Savaştan kaçan 5,6 milyon kişinin önemli bir kısmı Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e sığındı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne göre, bu sığınmacıların en az bir milyonunu çocuklar oluşturuyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap