SON DAKİKA



Haber > Gündem > SGK resmen duyurdu! GSS borçları siliniyor, yaş şartı yok, başvurular...

SGK resmen duyurdu! GSS borçları siliniyor, yaş şartı yok, başvurular...

24 Mart 2022 Perşembe - 15:04




Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu. GSS borçları siliniyor...





GSS borcu olan çok sayıda kişiyi kapsıyor. SGK harekete geçti. Borçlar siliniyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bilgilendirmede, GSS prim borçlarının silinmesi ile ilgili detaylar paylaşıldı. Kimlerin Genel Sağlık Sigortası borçlarının silineceğine geçmeden önce GSS ile ilgili detaylara bakalım. 

Sosyal güvenlik kuruluşlarının SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi farklı olduğu dönemde, sigortalılar sadece mensup oldukları sosyal güvenlik kuruluşunun verdiği sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyordu. Herkesin sağlık hizmetlerine eşit şekilde erişme imkanı bulunmuyordu.

Genel Sağlık Sigortası ile kişilerin ekonomik gücüne ve isteğine bakılmaksızın, ortaya çıkacak hastalık riskine karşı, toplumun bütün fertlerinin sağlık hizmetlerinden eşit, ulaşılabilir ve etkin bir şekilde faydalanması sağlandı. 

Genel sağlık sigortası 2012 yılında zorunlu hale getirildi. Çalışma hayatında olanlar zaten sağlık sigortası imkanına sahipti. Ancak çalışmayan ve herhangi bir sağlık güvencesi olmayan kişiler de bu tarihten itibaren sağlık sigortası kapsamına alındı. Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemesi yapılması gerekiyor. Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların prim ödeyip ödeyemeyeceklerini; ödeyeceklerse ne kadar prim ödeyeceği ise gelir testi ile belirleniyor.  SGK resmen duyurdu GSS borçları siliniyor, yaş şartı yok, başvurular...

 


2022 GSS PRİMİ NE KADAR?

Geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin yüzde 3’ü tutarında. Bu tutar 2022 yılı için 150,12 TL.

Genel Sağlık Sigortası primi ödemesi gerektiği halde ödeme yapmayanlar ise GSS borcu ile karşı karşıya kalıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yapılan açıklamada yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarının silineceği duyuruldu. 

GSS BORÇLARI SİLİNİYOR!

SGK tarafından yapılan açıklamada, "Öğrencilerimizin yurt dışı eğitimlerini belgelendirmesi halinde; ikamet adresine ya da yaşına bakmıyoruz. Gerekli belgeleri bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik  İl Müdürlüğü / Merkezine teslim etmeniz yeterlidir." denildi. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap