SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sezgin Baran Korkmaz'dan dikkat çeken Reza Zarrab savunması: ''Yeni Reza Zarrab olmayacağım''

Sezgin Baran Korkmaz'dan dikkat çeken Reza Zarrab savunması: ''Yeni Reza Zarrab olmayacağım''

24 Haziran 2021 Perşembe - 10:34




ABD’nin talebiyle firari olduğu Avusturya’da yakalanan Sezgin Baran Korkmaz, “Tabii ki ben ülkeme gelmek istiyorum” dedi. Korkmaz, ‘yeni Reza Zarrab olmayacağını’ savundu.





Türkiye’de suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme geldikten sonra firari olduğu Avusturya’da ABD’nin talebiyle ‘kara para aklama’ suçundan tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz, hakkında konuşulanlara yanıt verdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın avukatı Volkan Dülger aracılığıyla gönderdiği sorulara cevap veren Korkmaz, otelde kahve içerken yakalandığını söyledi.

Türkiye’de herhangi bir bürokrat ve gazeteciye rüşvet vermediğini iddia eden Korkmaz, hakkında yazılanların tümünün yalan olduğunu savundu.

İşte o açıklamalardan dikkat çeken ayrıntılar:

"Türkiye’den kaçarak Avusturya’ya giden Korkmaz, hangi ülkede yargılanmak istediği yönündeki soruya, “Bir irade göstermem söz konusu değil. Hukuki bir süreç. Tabii ki ben ülkeme gelmek istiyorum” diye yanıt verdi.


ABD’deki yargılamada ‘bütün gerçeklerin ortaya çıkacağını’ dile getiren Korkmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

“Suçsuz olduğum konusunda zerre şüphem yoktur. Kime sorarsanız sorun, biraz hukuk ve finans bilen, yoldan geçen insana bile sorsanız, bu şekilde kara para aklanamayacağını size iki dakikada anlatır. Bendeki her şey açık, kayıtlı ve ortadadır.”

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap