SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sezgin Baran Korkmaz tutuklandı!

Sezgin Baran Korkmaz tutuklandı!

20 Haziran 2021 Pazar - 11:58




ABD ve Türkiye tarafından Kırmızı Bülten ile aranan Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da tutuklandı.





Türkiye ve ABD tarafından aranan, SBK Holding ve 6 şirketine yönelik kara para aklama soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya’da gözaltına alındı.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Korkmaz'ın bu ülkede gözaltına alındığı yönündeki iddiaları doğruladı.

Büyükelçi Ceyhun, Korkmaz'ın Avusturya'da gözaltına alındığı iddialarına ilişkin soruya, "Doğru. Bilgimiz var. Takip ediyoruz." cevabını verdi.

Hakkında Interpol'ün kırmızı bültenle arama kararı bulunan Korkmaz'ın 5 Aralık 2020'de yurt dışına çıktığı İstanbul Havalimanı'nın güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilmişti.

HAKKINDAKİ İDDİANAME

Sezgin Baran Korkmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, Korkmaz ile 3'ü yabancı uyruklu 10 sanığın, benzer kapsamda başka bir dava yürütülen ABD'den haksız kazançla elde ettikleri mal varlığı değerini akladıkları belirtiliyor. İddianamede, sanıkların "mal varlığı değerini aklama" suçundan 1 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması ve suça karıştığı belirlenen bazı şirketlerine el konulması isteniyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap