SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şevket Demirel son yolculuğuna uğurlandı

Şevket Demirel son yolculuğuna uğurlandı

11 Mayıs 2016 Çarşamba - 19:55




Tedavi gördüğü İstanbul’da yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle yaşama veda eden Türkiye’nin 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket D





Demirel'in tabutunun üzeri gül yapraklarıyla kaplanırken, gül suyu dökülerek musalla taşına koyuldu. Demirel’in cenaze namazı ninesinin adını taşıyan Şehriban Hatun Camiinde kılındı. Şevket Demirel'in cenazesine, hükümet adına Çalışma Bakanı Süleyman Soylu katılırkeneski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve eşi, Eski bakanlardan İsmet Sezgin, Yaşar Topçu, İbrahim Gürdal, Aykon Doğan, İstanbul Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şevket Demirel'in damadı CHP Milletvekili İlhan Kesici, İşadamı Rahmi Koç, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Mustafa Kurutmaz, Isparta eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, İrfan Bakır ve Nuri Okutan, Süleyman Demirel zamanında Milletvekilliği yapmış eski vekiller ve bürokratlar da Demirel'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise cenazeye çelenk gönderdi.

Cami avlusundaki özel bölmeden ailesi tarafından alınan Demirel’in üzeri gül yapraklarıyla dolu tabutu, gül suyu sıkılarak musallaya konuldu. Kızları Nihan Demirel Atasagun, Neslihan Demirel ve Binhan Kesici ile eşi Sezen Demirel, tabutu başında dua etti. Demirel’in cenaze namazını aynı zamanda Demirel ailesine yakınlığı ile bilinen eski İstanbul Fatih Camii İmamı Kazım Bayram tarafından kılındı. Cenaze namazında üç kızı da yan yana saf tuttu. Selam verilmesinin ardından Demirel için helallik istendi ve Fatiha okundu.

Cenaze namazının ardından omuzlara alınan tabut cenaze aracına konuldu ve aile kabristanlığına getirildi. Demirel’in naşının mezara konulması için kızları Nihan ve Neslihan da mezara indi. Ardından tekbirler eşliğinde mezara toprak atıldı. Demirel’in mezarına ailesi ve protokol de toprak attı Son olarak da mezarın üzeri gül yaprakları ve karanfille donatıldı.

BAKAN’DAN DEMİREL’İN MEZARINA ZİYARET
Şevket Demirel’in cenaze töreni için Isparta’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, cenazenin defni ardından İslamköy’de Çalça Tepesi’nde bulunan bir zamanlar genel başkanı olduğu Demokrat Parti’nin Genel Başkanlarından Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in mezarını da ziyaret etti. Soylu, Demirel’in mezarı başında dua etti ardından ziyaretçi özel defterini imzaladı. Daha sonra Soylu, Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap