SON DAKİKA



Haber > Gündem > Servisçilere müjde! Plakalara tahdit geldi

Servisçilere müjde! Plakalara tahdit geldi

13 Haziran 2019 Perşembe - 20:35




Taksiciler, minibüsçüler ve servis minibüsçülerinin 35 yıllık hayali gerçek oldu. İstanbul'da faaliyet gösteren binlerce servisçinin beklediği plakalara tahdit uygulamasına geçildi.





AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım katıldığı esnaf buluşmasında ''Taksiciler, minibüsçüler, servis minibüsçülüğü yapanlar rahat olsun. Plaka tahdidi tamamdır hayırlı uğurlu olsun'' demişti.

Bu süreçte son 10 yılı oldukça sıkıntılı ve mücadele içerisinde geçen servisçilerin durumu mutlu sonla bitti.

35 Yıllık hayal gerçek oldu




UKOME, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Baraçlı başkanlığında 11/06/2019'da toplandı.

Bu toplantıda alınan karar çerçevesinde 34 LAA 001- 34 LZZ 999 aralığındaki plakalar tahditli plaka statüsüne geçti.
 



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı konuşmada "İstanbul'un yükünü taşıyanlara bir omuzda biz verelim. Ve bütün servisçilerimize.
Ataşehir'de bir toplantı yaptık orada Hamza başkan konuşma yaptı bir şey söylemiştik orada bir söz vermiştik dedik ki sizin taşımacılık kartlarınızı 10 yıldan 30 yıla çıkartacağız, çıktı mı? Çıktı.

Ama yetmez alın size tahdit hayırlı uğurlu olsun. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.




Değerli kardeşlerim yıllardır beklediğiniz bu kararı alan bu uğurda çalışan İBB başkanlığı'nın değerli yetkililerini UKOME mahiyetine vsizler adına teşekkür ediyorum sağ olsunlar genel sekreteri'nden genel sekreter yardımcılarına ve temsil edilen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Özetle 34 LAA 001'den 34 LZZ 999'a kadar olan plakalar için servis kartı düzenlendi.

Bu servis kartı düzenlenen araçlar için bu sefer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 2019 sayılı kararıyla bu plakalara tahdit gerçekleştirilmiştir.  Bundan sonra bu araçlardan başka servisçilik yapmak isteyen olursa kenarda bekleyecek, ne zaman ihtiyaç olursa ihtiyaca göre UKOME de görüşülecek ve gereği yapılacak. Hayırlı olsun."dedi.




PLAKA TAHDİDİ NE DEMEK?

Toplu taşımacılık sisteminin geliştirilerek bireylerin en üst düzeyde ulaşım hizmeti alabilmesinin sağlanması, korsan taşımacılık ve plaka karaborsacılığı gibi usulsüzlüklerin önlenmesi, ayrıca çalışan şoför esnafının haklarının korunmasının sağlanması amacı ile dolmuş, minübüs, taksi, servis gibi araçlara verilecek plaka sayısının sınırlandırılmasına denir. Bu tahdidinin ticari araçlar tarafından yaptırılması zorunludur. Yaptırılmaması halinde tahditsiz araçlar hakkında cezai işlem uygulanır.






Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap