SON DAKİKA



Haber > Gündem > Servis ücretleri yüzde 80 civarında zamlanacak

Servis ücretleri yüzde 80 civarında zamlanacak

12 Ağustos 2023 Cumartesi - 10:02




Akaryakıt fiyatları artmaya devam ederken, başta motorin fiyatlarında yaşanan artış hayatın her alanında vatandaşa zam olarak dönmeye devam ediyor.





Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, yeni dönemde servis ücretlerine yüzde 70-80 civarında bir zam yapmayı planladıklarını, zam yapılmaması halinde servisçilerin çalışamayacağını kaydetti.

Akaryakıtta yaşanan artışlar devam ederken, en son Ocak ayında fiyatlarında artış yoluna giden servis esnafları, yeni dönem için de zam talep edecek. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, önümüzdeki hafta Ankara Esnaf Sanatkârlar Odası’ndan yeni dönemde artan maliyetlere karşı zam talep edeceklerini ifade etti.

GEÇEN 8 AYDA MALİYETLER ARTTI

Ocak ayında yapılan zam ile 2022-2023 dönemi içerisinde Ankara’da 0-3 kilometre arası okul servisi ücretleri 5 bin 96 TL, 3-6 kilometre okul servis ücreti 5 bin 616 TL, 6-10 kilometre okul servis ücreti 6 bin 494 TL, 10-15 kilometre okul servis ücreti 7 bin 553 TL olarak belirlenmişti. Artan maliyetlere dikkat çeken Elmadağlı, “Ocak ayında sadece motorinin litresi 19 TL civarındaydı. Bugün 40 TL’ye yakın. Bunun yanı sıra maliyetler de artt” dedi.

“ZAM YAPMAK MECBURİYETNDEYİZ”


Artan maliyetler karşısında Ankara Esnaf Sanatkârlar Odası’ndan yeni dönem için gerçekleştirilecek görüşmelerde zam talep edeceklerini belirten Elmadağlı, “Önümüzdeki hafta yüzde 70-80 civarında bir zam talep edeceğiz. Zam yapmak mecburiyetindeyiz, girdi maliyetlerinde yaşanan artış ve özellikle de akaryakıt fiyatları servisçi esnafını oldukça zorluyor” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap