SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Şerefsiz kimdir?"

"Şerefsiz kimdir?"

08 Ocak 2013 Salı - 11:26




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İmalı görüşmeleri için kendisinden destek isteyenleri zeka ve basiret yoksunu olarak nitelendirerek, “Ne zaman ki ok





Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, konuşmasının büyük bir bölümünü İmralı ile yapılan görüşmelere ayırdı. Parti olarak İmralı ile görüşmeleri ilk defa gündeme getirdiklerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın buna tepki gösterdiğini belirten Bahçeli, Erdoğan’ın partisinin açık hava toplantısında ‘İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Benim veya arkadaşlarımın masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz’ ifadelerini kullandığını anımsattı. Bahçeli, “Allah büyük ve adaletlidir. Doğrunun, hakkın ve haklının yanındadır.Yalancının mumu her zaman yatsıya kadar yanmış, gizli kapaklı işler kimseyi mutlu etmemiş, pinokyoluk kimseye fayda sağlamamıştır. Yıllardır soruyoruz, yıllardır sorguluyoruz; İmralı canisiyle görüşme ve müzakereler hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıktığına göre şerefsiz kimdir? Şerefsizlik kimin payına ve hanesine düşmüştür. Şeref dersinde sınıfta çakmışların, her defasında ikmale kalmışların Türk milletinin ve devletinin şerefini sahiplenmesi nasıl mümkün olacaktır?Böylesi bir paradoksun içinden nasıl çıkılacak, batan şeref teknesi bölücülük ummanından nasıl çıkarılacaktır?Sayın Başbakan gelin önce bonusuyla birlikte epey biriken şu şeref bahsinin üzerinde duralım ve açıkta kalan şerefsizlik hesabını artık açılmamak üzere kapatalım. Böylece hak yerini bulsun, bizim payımıza gecikmiş iade itibarı, sana da yüz kızarıklığı ve bir özür dileme borcu düşsün” diye konuştu. İmralı görüşmelerinde Başbakan Erdoğan’ın terörle mücadele, siyasetle müzakere sözleriyle PKK’nın bir numaralı failini siyasi mertebesine çıkardığını savunan Bahçeli, şöyle konuştu: “Hükümetin İmralı’ya boyun eğmesi, İmralı’daki bebek katilinden sözde çözüm ve barış adına medet umması tarifi çok zor olacak bir travma ve alçalma halidir. AKP 30 bin kişinin kanını elinde taşıyan bir terör mahkumundan insaf merhamet ve icazet beklemektedir. İmralı’nın ayağına gidenler, Genellkurmay Başkanlığı yapan 80 yaşını aşmış birisinin onlarca polis nezaretinde Ankara’ya getirmekten ne tuhaftır ki utanmamışlardır. Türk askeri gözetimde, terörist ise her tarafta seferdedir.” Kendilerinden İmralı için destek isteyenlere yanıt veren Bahçeli, “Palavracılar, tufeyliler, yanar dönerler işbaşı yapmış, müzakereleri masumlaştırmaya soyunmuşlardır. Taklit akıl ve transfer metodlarla tepki ve direnişleri törpüleyeceklerini hesaplamışlar, fakat yanlış hesabın Milliyetçi Hareket’ten döneceğini tahmin edememişlerdir: üstelik bir de partimizin İmralı müzakerelerine destek olması gerektiğini söyleyecek kadar zeka ve basiret yoksunu olduklarını ispatlamışlardır. Ama hala bir şansları vardı. Ne zaman ki okyanuslar kuruyup çöle dönerse, bel ki o zaman bu dilekleri gerçekleşebilecek ve aradıklarının bulabileceklerdir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap