SON DAKİKA



Haber > Gündem > Serbest bırakıldı!

Serbest bırakıldı!

07 Şubat 2017 Salı - 12:54




Abdullah Gül zamanında göreve başlayan ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da başyaverliğini yapmış olan Albay Bekir Furkan Özdaban serbest bırakıldı.





"FETÖ" soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Albay Bekir Furkan Özdaban'ın da aralarında bulunduğu 8 albayın, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Özdaban'ın arasında bulunduğu 9 asker, "FETÖ" soruşturması kapsamında 16 Ocak'ta Kuzey Kıbrıs'ta gözaltına alınmış ve Ankara'ya getirilmişti.

Şüphelilerden biri Ankara İl Jandarma Ala Komutanlığındaki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Özdaban ve diğer 7 albay Ankara Adliyesine getirildi.

YURT DIŞI YASAĞI KONULARAK SERBEST BIRAKILDI

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 4'ü adli kontrol, 4'ü ise tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.


Hakimlikçe sorgulanan Özdaban ve beraberindekiler, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Özdaban, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde başyaverlik görevinde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kısa süre başyaverliğini yapmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap