SON DAKİKA



Haber > Gündem > Selvi: Cumhurbaşkanlığı kaynakları “Her şey kontrol altında” diyor

Selvi: Cumhurbaşkanlığı kaynakları “Her şey kontrol altında” diyor

13 Kasım 2020 Cuma - 15:35




Türkiye ekonomisinin yönetim kadrosunda hafta sonu büyük değişiklikler yaşandı. Yeni ekonomi yönetimi beklentileri karşılayabilecek mi? sorusu şu anda Ankara kulislerinde en çok tartışılan konulardan biri. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının “Her şey kontrol altında” dediğini aktardı.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerle kaos da yaşanabileceğini, sıçrama da yapılabileceği görüşünü dile getirdi. Selvi Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının ekonomi konusunda “Her şey kontrol altında” dediğini aktarak "Yeni dönemi, ‘ekonomi yönetimi+Erdoğan’ olarak düşünmek gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemde ekonomik kararların daha çok içinde olacak. " diye yazdı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında ekonomiyle ilgili şunları yazdı:

Ekonomi yönetimindeki değişimlerden sonra dikkatli bir şekilde takip etmek gerekiyor. Kaos da yaşanabilir, sıçrama da yapılabilir. Yeni ekonomi yönetimi işbaşı yaptı. Piyasalar değişime destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da piyasaların desteğine işaret ederek, “Doğru yapmışız” dedi. Yeni döneme ilişkin olarak, “Hayırlı olsun” dediğimizde de “İyi olacak inşallah” diye karşılık vermişti.

O nedenle ekonomi yönetimindeki değişiklik hem siyasette hem ekonomi çevrelerinde olumlu karşılandı. Bu hafta içinde dövizde patlama olması bekleniyordu, tam aksine dolar hızla geriliyor. Bunlar piyasanın desteğini göstermesi açısından olumlu. Ancak bir süre sonra atılacak adımlarla da desteklenmesi gerekiyor. Şu ana kadar piyasalar değişimi fiyatlandırdı. Bundan sonra artık icraatı fiyatlandırmak isteyecekler.

Ekonomi yönetiminin bu yönde yoğun bir çalışma içinde olduğu söyleniyor. Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından, “Her şey kontrol altında” deniliyor. Yeni dönemi, ‘ekonomi yönetimi+Erdoğan’ olarak düşünmek gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemde ekonomik kararların daha çok içinde olacak. Daha doğrusu geminin dümeninde Erdoğan olacak. AK Parti milletin sofrasındaki ekmeği büyüttüğü için kendisi de büyümüştü. Ekmek küçülürse, iktidar da küçülür. Erdoğan bunun farkında.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap