SON DAKİKA



Haber > Gündem > Selvi: ABD'de birileri Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalışıyor

Selvi: ABD'de birileri Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalışıyor

06 Kasım 2019 Çarşamba - 12:04




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Trump’ın daveti üzerine 13 Kasım’da yapmayı öngördüğü Washington ziyaretinin akıbetine ilişkin önemli bir kulis bilgisi paylaştı. Külliye'den bir kaynakla görüştüğünü belirten Selvi "Gidip gitmeme konusunda değerlendirmelerini sürdürüyor ve bu konuda çok ciddi” yanıtını aldığını aktardı. Selvi aynı kaynağın kendisine "ABD'de birilerinin Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalıştığını" da söylediğini yazdı.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuştuğu bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Erdoğan'ın 13 Kasım için öngörülen ABD  ziyaretini iptal edebileceği ihtimalinin de olduğunu öne sürdü.

Selvi söz konusu yetkilinin “ABD gezisi hazırlıkları için Sayın Cumhurbaşkanına danıştım. Hiçbir işaret vermedi. Gidip gitmeme konusunda değerlendirmelerini sürdürüyor ve bu konuda çok ciddi” dedi. “Eğer ABD’den gitmesini gerektirecek bir adım gelmezse gitmeyebilir mi?” diye sordum. “Her iki ihtimal de geçerli” dediğini aktardı. 

Selvi aynı yetkilinin ABD'de Erdoğan'ın Trump’la görüşmesini istemeyen bir grup olduğunu belirttiğini ve "Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalışıldığını" da söylediğini aktardı.

“ABD’de bir grubun Trump’ın Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmesini engellemek için uğraştığının farkındayız. Erdoğan ile Trump görüşürse ilerleme sağlarlar diye korkuyorlar. Bunu da göz ardı etmiyoruz” dedi.

Trump, başkan olursa Meksika sınırına duvar çekileceği sözünü vermişti. Onu başarır mı bilemem ama ABD’de birileri Türkiye ile ABD arasında duvar örmeye çalışıyor.

Bir yandan da bu tuzağa düşmemek lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan gidecek olursa, bu görüşmeyi engellemek isteyenlerin çabasını boşa çıkaracağını ve Trump’la görüşerek Türkiye’nin lehine ilerleme sağlayacağını gördüğü zaman gidecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM grubunda  "Bugünkü mektubumuz bu kadar" diyerek bitirdiği konuşmasına değinen Abdulkadir Selvi "Cumhurbaşkanı Erdoğan, şiir okumayı seven, zaman zaman konuşmasını şiirle zenginleştiren bir lider. Dünkü AK Parti grubunda ABD’ye mesajlarını da Abdürrahim Karakoç’un “Mektup yazdım Hasan’a, ha Hasan’a ha sana” dizeleri üzerinden verdi. AK Parti milletvekillerine konuştu ama mesajın adresi ABD’ydi. Erdoğan konuşmasını tamamlamış, Meclis’ten ayrılıyordu. Sabah Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ve bizim olduğumuz bölüme yöneldi. Şebnem Bursalı, “Acele posta ile mektup yerine ulaştı” dedi. Erdoğan bizlere dönerek “Ulaştı değil mi?” diye sordu. “Ulaştı, ulaştı” karşılığını verdik. Bu kez Erdoğan, “Mektubun mesajları nasıldı?” diye sordu. Bizler, “Gayet yerindeydi” karşılığını verince “O zaman sorun yok demektir” diyerek yürüdü." ifadelerine yer verdi. 

İşte Erdoğan'ın mesajını verdiği o  şiir:


Oğul bir mektup yaz bizim Hasan'a,
Bıldırki itlerin çoğu öldü de
Tor tosunlar kayış yardı bu sene,
Koç öküzler epey ayrık yoldu de.

Aramızda yamrı yumru tepeler,
Sokaklarda seyip gezdi sopalar
Sen giderken yeni doğan sıpalar
Torunlu morunlu eşek oldu de.

Köye çoban ettik sağır ibiş'i,
Çatal doğurtuyor erkek çebişi
Yağcılıktan yükün tuttu çok kişi,
Gene aşiretin yüzü güldü de.

İbibikler dama yaptı yuvayı,
Pis kokudan balta kesmez havayı
Sorarsan şo bizim eski davayı,
Can sıkmasın, kıyamete kaldı de.

Biraz daha azdı dünkü sinekler;
Yular bırakmadı kırdı inekler
Çıkın edip gönderdiğin dilekler,
Yalınayak gözü yaşlı geldi de.


İncitmeyin derken gönül hatırı,
Gebe çıktı Solakların katırı
Kör kıvrak bir kırık yemden ötürü,
Düşmanların davulunu çaldı de.

Fukaralık bağdaş kurdu hasıra,
Harçlık marçlık gönderemem bu sıra
Hele mektup için bakma kusura,
Pul parası kesemizi deldi de.

Yırtıldı geceler çakal sesinden;
Kazlar kafa çeker el kesesinden
Bozuk terazinin sol kefesinden
Demlenen hıyarlar rağbet buldu de.

Sen gideli çok haşerat türedi;
Anaç balıkların hepsi tüledi
Kavaklara kaplumbağa tünedi!
Yörük yaylasına çingen doldu de.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap