SON DAKİKA



Haber > Gündem > Selçuk Bayraktar'tan 15 yıl sonra anlamlı hareket: İki köye gönderdi

Selçuk Bayraktar'tan 15 yıl sonra anlamlı hareket: İki köye gönderdi

27 Ekim 2021 Çarşamba - 16:27




Baykar Savunma tarafından yıllar süren emekler sonucu yapılan İnsansız Hava Aracı testlerinin 15 yıl önce yapıldığı Şırnak'taki iki köyü Selçuk Bayraktar unutmadı. Baykar iki köye İHA maketi gönderdi.





BAYKAR, tarafından milli ve yerli imkanlarla yapılan insansız hava araçları yaklaşık 15 yıl önce Bayraktar ailesi tarafından Şırnak ilinin Akçay köyü ile komşu Kayaboyun köyünde ilk deneme uçuşları yapıldı. Baykar Teknoloji Şirketi, bir vefa örneği göstererek, İHA test uçuşlarının yapıldığı iki köydeki gençlere İHA maketi hediye etti.

Otomatik iniş kalkış deneme uçuşları 2006 yılında Gabar Dağı'nda yapılan ve terörle mücadele operasyonlarında çok önemli görevler ifa eden İHA’ların başarısıyla gurur duyan köy sakinlerine BAYKAR Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ürettikleri İHA'ların maketini gönderdi.

Akçay köyü muhtarı Ramazan Yılmaz ve Kayaboyun köyü muhtarı Hakan Vural, gönderilen 20 İHA maketini teslim aldı. Büyük mutluluk yaşayan köy sakinleri, çocuklarla beraber Gabar Dağı eteklerinde parçaları birleştirip İHA maketlerini heyecanla tamamladı.

GERÇEĞİNİ YAPMAK NE KADAR ZORDUR

Akçay köyü muhtarı Yılmaz, “İHA ve SİHA'ların ne kadar zorlukla yapıldığını şu an daha iyi anlıyoruz. Oyuncağını yapmak bile zor iken gerçeği yapmak ne kadar zordur. Şu an Akçay'ın tepelerinde uçan İHA ve SİHA'lar sayesinde daha güvenli bir ortamdayız. Bunlar hep Selçuk Bayraktar sayesinde. Bunda rahmetli Özdemir Bayraktar'ın da emeği çok büyük.” dedi.


BIRAKTIĞI ESERLER DÜNYADA SES GETİRDİ

Kayaboyun köyü muhtarı Hakan Vural da bugün hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek, “Özdemir amcamızı kaybettik. Ülkemiz çok güzel bir değerini kaybetti. Keşke herkes Özdemir amcamız gibi arkasında muhteşem eserler bıraksa. Bıraktığı eserler dünyada ses getirdi. Ülkemizin huzur ve refahı için çok güzel bir projeydi.” ifadelerini kullandı.

SELÇUK BAYRAKTAR'A TEŞEKKÜR

Köy sakinlerinden Metin Tutuş, İHA'ların uçuş denemelerinin yapıldığı Gabar Dağı eteklerinde çocuklarla kendilerine gönderilen maket İHA'ları tamamladıklarını aktararak, Baykar Teknoloji Şirketi'ne ve Selçuk Bayraktar'a teşekkür etti.

BU GÜZEL ANIYI EVİMİZİN KÖŞESİNDE SAKLAYACAĞIZ


Öğrencilerden Sevda Vural, hediyeden dolayı Selçuk Bayraktar'a teşekkür etti.

Vural, “Sağ olsunlar, var olsunlar. Babalarımız her zaman anlatıyordu, İHA’ların burada nasıl uçtuğunu. Şu an biz de uygulamalı olarak uçak yaptık. Bu güzel anıyı evimizin güzel bir köşesinde saklayacağız.” dedi.

Nurgül Yılmaz ise Selçuk Bayraktar'ı köylerine beklediklerini belirterek, “Selçuk ağabeyimize çok teşekkürler. Gönderdiği hediyelerle bizi çok sevindirdi. Maket uçaklar çok güzeldi.” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap