SON DAKİKA



Haber > Gündem > Selçuk Bayraktar duyurdu: Bayraktar TB2'den yeni deneme

Selçuk Bayraktar duyurdu: Bayraktar TB2'den yeni deneme

29 Ekim 2020 Perşembe - 16:44




Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Bayraktar TB2 ile yeni denemeler yaptıklarını duyurdu. Paylaşılan fotoğraflarda elektro-optik sistemlerin üstünün kapatılması "Bayraktar TB2 ASELSAN CATS ile uçtu" yorumlarının yapılmasına neden oldu.





Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından Bayraktar TB2’lerle ilgili merak uyandıran bir paylaşımda bulundu. SİHA’larla ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin fotoğraflar paylaşan Bayraktar, “Cumhuriyetimizin ilanının 97. yılı arefesinde Bayraktar TB2 ile yeni denemeler yaptık. Milletimizin SİHA'ları Cumhuriyetimizin istikbali için göklerde özgürce uçmaya devam edecek. Semalarımızda Hür ve Özgür. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

Dikkat çeken kamera ayrıntısı

Paylaşılan fotoğraflardan birinde Bayraktar TB2’de kamera sisteminin bulunduğu yerin kapatılması gözlerden kaçmadı.

Bir başka fotoğrafta ise komuta odasında Selçuk Bayraktar ve kontrol ekibine ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün’ün eşlik ettiği görüldü.

ASELSAN üretimi CATS mı denendi?


Bu durum Kanada’nın bazı teknolojiler için Türkiye'ye yapılan ihracat iznini geçici olarak durdurması üzerine CATS kamera sistemlerinin İHA’lara entegrasyonuna yönelik çalışmaları akıllara getirdi. Fotoğraflardaki ayrıntılar, uzun yıllardır geliştirilen ASELSAN üretimi CATS Hedefleme ve Takip Sistemi’nin Bayraktar TB2’lerde denendiği iddiasını beraberinde getirdi.

Kanada hükümeti, Türk SİHA'larının Dağlık Karabağ'daki Ermenistan ordusuna yönelik harekatlarda kullanılmasından rahatsız olarak Türkiye'ye 'İHA ekipmanı' satışını askıya almıştı. Türkiye, özellikle ANKA ve Bayraktar TB2 gibi platformlarda Kanada üretimi Wescam'in elektro-optik ve kızılötesi kamera sistemlerini kullanıyordu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap