SON DAKİKA



Haber > Gündem > Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebi reddedildi

Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebi reddedildi

06 Aralık 2018 Perşembe - 18:32




AİHM'in kararı üzerine Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinden tahliye talebinde bulunan Demirtaş'ın avukatları, talebin reddi üzerine bir üst mahkemeye i





İtirazı değerlendiren Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş'ın  tahliye talebini reddeden Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçelerini yerinde  buldu ve avukatların tahliyeye yönelik itirazını reddetti.

Mahkeme, oy birliğiyle Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına  hükmetti.

AİHM, Demirtaş'ın tutukluluk sürecinin uzatılmasının yeterli hukuki  dayanaklardan yoksun olduğunu gerekçe göstererek serbest bırakılmasını istemiş,  bunun üzerine Demirtaş'ın avukatları, "Terör örgütü yöneticiliğinden"  yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinden müvekkillerinin tahliye edilmesi  talebinde bulunmuştu.

Talebi reddeden Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçesinde, ihlal  kararı veren AİHM 2. Dairenin hükmünün nihai nitelikte olmadığına işaret etti.

Hakkında 31 fezleke ile birleşen bir dosya bulunan Demirtaş'ın  bunlardan sadece 9'u hakkında savunma yaptığı vurgulanan kararda, sanığın  iddianamedeki suçlamaların tamamına ilişkin sorgusunun tamamlanmadığı  belirtilmişti.


"Sorgu aşaması bitmeden delillerin değerlendirilmesine geçilemeyeceği"  hükmünün hatırlatıldığı kararda, Demirtaş'a yeterli imkan ve zaman tanınmasına  rağmen savunmasını bitirmediği kaydedilmişti.

Kararda ayrıca, sanığın tutukluluk halinin devamı için "kuvvetli suç  şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin olması" gerekçesinin AİHM  tarafından da kabul edildiği vurgulanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap