SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sel Atakum'u vurdu

Sel Atakum'u vurdu

08 Ağustos 2012 Çarşamba - 10:01




Samsun'da sağanak yağış sonrası oluşan sel Atakum ilçesinde büyük çapta maddi hasara sebep olurken, bir kişi evi evinin bodrumundan kurtarılarak özel





Samsun'da sabah saat 04.30 sıralarında etkisini gösteren sağanak yağış Atakum ilçesinde etkili oldu ve su baskınlarına yol açtı. Saatlerce devam eden sağanak yağış nedeniyle Atakum ilçesinde Çobanlı Deresi, Alanlı Deresi ve Kurupelit Dereleri taştı. Derelerin taşması sonucu ilçe merkezinin büyük bir kısmı sular altında kaldı. Yağışla birlikte oluşan sel suları ev ve işyerlerini basarken, park halindeki araçları da önüne katıp sürükledi. Sel nedeniyle ilçede hayat felç oldu. Azgın sel sularından dolayı Kurupelit’te bir market zincirinin deposu yıkıldı, Cumhuriyet Mahallesi'nde 72 yaşlarındaki Durmuş Arıkan, evin bodrumunda mahsur kaldı. Sel suların geldiği sırada evinin bodrumuna inince burada mahsur kalan yaşlı adam, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından su dolu bodrumdan çıkartılarak özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Atakum’da devlet kurumları da sel altında kaldı. Samsun İl Jandarma Komutanlığı ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yaşar Doğu Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu sel sularına teslim oldu. Jandarma ve yurdun kampüs alanı adeta göle döndü. Büyükşehir ile Atakum Belediyeleri ekipleri ilçede su tahliye ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap