SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şehitler Yusuf Avan ile Burak Şahin’e hüzünlü veda

Şehitler Yusuf Avan ile Burak Şahin’e hüzünlü veda

10 Nisan 2022 Pazar - 16:05




Adana’da Mustafa Ç. yönetimindeki otomobille çarpışıp takla atan Kozan Jandarma Komutanlığı’na ait minibüste şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan (28) ile Jandarma Astsubay Çavuş Burak Şahin’in (27) cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.





Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan’ın cenazesi, Osmaniye’nin Düziçi ilçesindeki Merkez Camii’ne getirildi.

Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Bakan Soylu, şehidin babası Adem Avan, eşi Cennet Avan, çocuğu Mesude Irmak Avan (2), kız ve erkek kardeşlerini teselli etmeye çalıştı.

Adana’nın Kozan’da meydana gelen trafik kazasında şehit düşen Astsubay Çavuş Burak Şahin’in İstanbul’daki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin naaşının memleketi Malatya’ya defnedileceği öğrenildi.

TABUTA OMUZ VERDİLER

Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutuna Bakan Soylu, baba Adem Avan ile vatandaşlar omuz verdi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan'ın cenazesi daha sonra dualarla Çamiçi Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri erkan, kent protokolü, babası Adem Avan, eşi Cennet Avan, çocuğu Mesude Irmak Avan (2), kız ve erkek kardeşleri ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin babası Adem Avan, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun önüne konulan sandalyeye oturup gözyaşı döktü. Minik kızı Mesude Irmak ve yakınlarıyla cenaze törenine gelen şehidin eşi Cennet Avan’ı yakınları güçlükle ayakta tutabildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan'ın cenazesi daha sonra dualarla Çamiçi Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Astsubay Çavuş Burak Şahin’in İstanbul’daki baba evine şehadet haberi ulaştı. Haberi alan şehidin yakınları ise Bahçelievler, Zafer Mahallesi Kaptan Sokak’ta bulunan baba evine geldi. Şehit Şahin’in baba evine ve sokağa Türk bayrağı asılırken, şehidin ailesine çok sayıda akraba, seveni ve mahalleli baş sağlığı diledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap