SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şehit Savcı son kez adliyede

Şehit Savcı son kez adliyede

01 Nisan 2015 Çarşamba - 11:25




İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından silahla vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın naaşı görev yaptığı İstanbul Adalet Sara





Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine operasyonunda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz için adliyenin C girişinde bulunan avluda cenaze töreni düzenleniyor.

ADLİYE BİNASINA DEV PANKART

Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Hınca hınç dolu olan adliye koridorlarında, merdivenlerde bile yer kalmadığı dikkat çekti. Savcının cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. İstanbul Adalet Sarayı'nın binasına "Şehidimizi asla unutmayacağız. Allah rahmet eylesin. Ruhun şad olsun" yazılı dev bir pankart asıldı.

ÇİÇEK PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde teröristler tarafından öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesine katılmak için bugün Ankara ve Eskişehir'de katılacağı programları iptal etti.


HERKES ÜST ARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR

Sabahın erken saatlerine vatandaşların ve avukatların giriş çıkış yaptığı C blok saat 09.00'dan sonra herkese kapatıldı. Adliye personeli, avukat ve gazeteci de dahil olmak üzere hiç kimse C kapısından adliye binasına alınmıyor. Vatandaşlar ve avukatlar adliyeye B ve D bloktan polis ve özel güvenlik kontrolünde giriş çıkış yapıyor. Adliyeye giriş yapan herkes üst aramasından geçiriliyor. Aramaya itiraz eden avukatlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Adliyenin önünde ve karşısındaki meydanda ise çok sayıda TOMA, zırhlı araç, belediye otobüsleri, bekletiliyor. "

BU ALÇAKLAR EN AĞIR CEZALARI ALACAKLAR"

Adalet Bakanı Kenan İpek, törende yaptığı konuşmada Milletimize çevrilmiş bir silah olarak görüyoruz bu saldırıyı. Sayın savcımız teröristlerce rehin alınmış. Doktorlarımızın tüm çabalarına rağmen kurtarılamamıştır. Terörün ahlakı olmaz. Bir insanlık suçudur. Halkın güvenliğini tehdit eden her fiil teröristtir. Terör masum insanlara yönelmiş bir yıkım çabasıdır. Gençlerimizin beyinlerinin yıkandığını biliyoruz. Ülkemizin huzuruna, devletimizin işleyişine bir saldırı vardır. Devletimizin bu alçak saldırının ardındaki asıl gücü bulacak güç ve imkanlara sahiptir. Bu saldırılardan kim ne elde ediyorsa, amaçlarına ulaşamayacaktır. Herkesi sağduyulu tavır sergilemeye davet ediyorum. Teröre karşı tek vücut olmalıyız. Sağduyulu ve sorumlu davranmanın zamanıdır. Dünyanın her tarafında terörün değişmeyen işi kargaşa ve saldırıdır. Canlarımız yanacak ama bu millet, bu devlet var olacaktır. Tarih boyunca bu milletin kutsalına el süren ne kadar hain varsa hepsinin cezaları verilmiştir. Bu alçaklar, milletimizin huzurunu bozmaya çalışanlar en ağır cezaları alacaktır. Büyük Türk milleti önünde hesap vereceksiniz. Ailesine sabır diliyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum." dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap