SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şehit öğretmen Necmettin'in hayatı film oluyor

Şehit öğretmen Necmettin'in hayatı film oluyor

30 Ağustos 2023 Çarşamba - 10:03




Tunceli'de 6 yıl önce PKK'lı teröristlerce kaçırılıp aracı yakılarak şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın (23) yaşam hikayesi sinema ekranına taşınacak. Çekilecek filmde şehit Yılmaz’ın kardeşi Yahya Yılmaz da (19) rol alacak.





Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı Mahallesi'nde görev yapan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın 16 Haziran 2017'de memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli-Pülümür kara yolunda, PKK'lı teröristlerce yolu kesildi. Aracı yakılıp kaçırılan Yılmaz, şehit edildi.

HAYATI BEYAZ PERDEYE TAŞINIYOR

Gümüşhaneli yapımcı Kemal Tozlu ve ekibi, kabri ziyaretçi akına uğrayan şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın hayatını beyaz perdeye taşımak için film hazırlıklarına başladı. Doğup büyüdüğü memleketinde eğitim gördüğü köyü ile öğretmenlik yapığı okul ve şehit edildiği bölgede çekilecek filmde, şehit Yılmaz’ın kardeşi Yahya Yılmaz da rol alacak. Senaryonun yüzde 90’nın tamamladığı filmde, şehit öğretmeni canlandıracak oyuncu daha sonra açıklanacak. Filmin gelecek yıl vizyona girmesi planlanıyor.

‘KEŞKE YAŞASAYDI DA ONUNLA ANILARIMIZ OLSAYDI’

Şehit ağabeyinin hayatının anlatılacağı filminde oynayacağı için heyecan ve sevinci bir arada yaşayan Yahya Yılmaz, gururlu olduğunu belirterek, “Teklifi duyduğumda çok sevindim. Ayrıca da çok heyecanlandım. Yıllarca abimle yaşadığım olayları bütün ülke görecek. Abimle yaşadıklarımın, bütün insanların gönlüne girebilmesini sağlayacak bir eserde oynayacağım için çok mutluyum. Ama yine de keşke abim yaşasaydı da onunla anılarımız olsaydı” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap