SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şeffaflık paketi seçim sonrasına mı kaldı?

Şeffaflık paketi seçim sonrasına mı kaldı?

07 Şubat 2015 Cumartesi - 17:13




Başbakan Ahmet Davutoğlu, şeffaflık paketinin seçim sonrasına ertelendiğine ilişkin haberleri yalanlayarak, "Bu tür haberler, doğru zemine dayanmıyor"





Sakarya Valiliği’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyı değerlendirdi. Davutoğlu, “İçişleri Bakanımızla, Valimizle, İl Başkanımızla gelişmeleri takip ettik. Şu anda da onu yapan teröristlerin izinde, takibinde çalışılıyor. Türkiye’nin huzuru, demokrasinin güçlendirilmesi konusunda her zaman, her türlü riski göze aldık. Bu konuda çıktığımız yoldan da bizi kimse caydıramaz. Hiçbir saldırı, AK Parti’nin ve AK Parti kadrolarının inancını, kararlılığını ortadan kaldıramaz. Herhangi bir şekilde kadrolarımızda tedirginliğe sebebiyet veremez. Ama bu aynı zamanda şunun işaretidir; seçimler yaklaştıkça bu tür provokasyonlar artabilir. Hükümet olarak hem bizim partimizin hem diğer bütün partilerin bulundukları mekanları güven altına alabilmek için olağanüstü çaba içindeyiz” dedi.

Bu tür saldırıların AK Parti’ye yönelik değil, demokrasiye doğrudan bir saldırı olduğunu ve herkesin bu konularda sorumlu tutum takınması gerektiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Meclisimize gelmiş olan iç güvenlik reform paketi de aslında Türkiye’nin huzurunun ve bu anlamda da seçime giderken, seçimler üzerinden Türkiye’nin kalıcı istikrarını teminat altına almaya yönelik çalışmalardır. Ümit ederiz ki bütün partiler özellikle güvenlik konusunda, kamu düzeni konusunda, aynı hassasiyetle yaklaşır, Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyenlere karşı da aynı tavrı ve tutumu sergilerler" ifadelerini kullandı.

ŞEFFAFLIK PAKETİ

Şeffaflık paketinin seçim sonrasına ertelendiğine ilişkin haberler konusunda da açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bu tür haberler, doğru zemine dayanmıyor, açıkça ifade edeyim. Biz, dikkat ederseniz son 4-5 aydır sadece şeffaflık değil sektörel değişik programları çerçevesinde birçok yasal çalışmaya birlikte başladık. İç Güvenlik Reformu ve İş Güvenliği Yasası parlamentoda, Maden Kanunu ise Meclis’ten geçti. Bütün bu çalışmalar, kendi rutini içinde seyrediyor. Şeffaflık ve İmar Yasası ile ilgili olarak da inşaat sektörü ile kapsamlı toplantı yaptık. Orada da ilan ettim, herkesle bunu paylaşmaya ve herkesin katkılarını almaya dönük çabamız var, o çabalar, o çalışmalar sürüyor. Hiçbir şekilde herhangi bir açıkladığımız reform paketinin askıya alınması, askıya alınması tabiri son derece yanlış hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimiz bir tabir. Biz, hiçbir ilan ettiğimiz reformu askıya almayız.

Reform ve yasal çalışmalar kendi rutininde seyreder. Böyle ’askıya alındı’ ifadesi de doğru değil. Bazı gazetelerde yer alan bu tutumu da doğrusu yadırgıyorum. Bunun bir zemini yok. Bu konulardaki çalışmalar devam edecek. Dolayısıyla sadece şeffaflıkla ilgili değil, dediğim gibi çok sayıda reform süreci önümüzde. Tabii yasama döneminde, gittikçe seçimler yaklaşıyor. Zamanlama itibarıyla yetiştirilememesi konusunda hızlandırıyoruz bütün süreçleri ama bunu görmek mümkündür. Fakat ’seçim sonrasına ertelendi’ diye bir irade, bir karar yok. Çalışmalarımızı normal seyri içinde devam ettireceğiz. Bu yasama dönemine yetişirse bu yasama döneminde çıkar, yetişmezse mutlaka istişarelerle birlikte en kısa zamanda çıkarmak için çalışmaları sürdürürüz ama şu anki perspektifimiz rutin çalışmayı devam ettirerek bu yasama dönemine yetiştirebilmek" şeklinde konuştu.


ROMANYA’DA YAKALANAN BÖCEKLER

Böcek soruşturması kapsamında Romanya’da yakalanan iki şüphelinin son durumu hakkında konuşan Davutoğlu, "Zaten Türkiye’de de hakkında yakalama kararı olan kişiler. Suçluların iadesi kapsamında Romanya ile yapılmış ahdi, hukuki şeylerimiz var. Romanya yetkilileriyle bu konu konuşuldu. Gerekli adımlar atılacak en kısa zamanda. Ve hukuk ne diyorsa dünyanın neresinde olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Türkiye’de hukuk uygulanacaktır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap