SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır

Sefer görev emri sorgulama nasıl yapılır

03 Ekim 2019 Perşembe - 18:15




E Devlet sisteminin hizmetleri içerisinde yer alan sefer görev emri sorgulamanın anlamı zaman zaman vatandaşlar tarafından merak ediliyor. En çok arananlar ise; sefer görev emri nedir, kimlere çıkar? Sefer görev emri e-devlet'te nasıl sorgulanır? gibi soruların yanıtları.





İhtiyaçları karşılayacak tertiplerin yapılmasından sonra her yükümlüye sefer görev çağrısı halinde katılacağı birliğin yerini ve katılma süresini belirten bir sefer görev emri verilir. Koğuş ve kuruluşa ait gizli bilgilerin açığa vurulmaması için sefer görev emirlerine ve bunlara ait bildiri çizelgelerine birlik ve kurumların numarası ve açık adı yazılmaz. Bunun yerine birlik ve kurumlara bir seferberlik numarası verilir. Seferberlik numaraları aynı zamanda kısmî seferberlik halinde seferber edilecek birlik ve kurumlara tertip edilen yedek personelin sefer görev çağrısında da kullanılır.

Sefer görev emri nereden sorgulanır?

E-devlet sistemi içerisinde yer uygulamalardan biri de sefer görev emri sorgulama. Sefer görev emri sorgulama yapmak isteyen gençler, askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaatta bulunarak veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.




SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYIN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap