SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sedef Kabaş davasında flaş: Çok konuşulacak Süleyman Soylu iddiası

Sedef Kabaş davasında flaş: Çok konuşulacak Süleyman Soylu iddiası

12 Şubat 2022 Cumartesi - 11:43




Sedef Kabaş hakkında açılan davanın iddianamesi tamamlandı. 7 yıl hapsi istenen Kabaş’ın iddianamesinde bir de sürpriz Süleyman Soylu detayı çıktı.





Gazeteci Sedef Kabaş haftalar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alınmış daha sonra da tutuklanmıştı. Sedef Kabaş’ın yargılanması için hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Söz konusu iddianamedeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili çok konuşulacak bir iddia da yer aldı.

Sedef Kabaş 14 Ocak'taki Tele1 yayınında “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur. Yani tam tersini ifade eder.” Sözleri yüzünden açılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret davasında tutuklanmıştı.

SÜLEYMAN SOYLU’YA DA HAKRET ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Savcılık Sedef Kabaş ile ilgili iddianameyi tamamladı. 20 gündür tutuklu bulunan Sedef Kabaş’ın iddianamesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da hakaret ettiği belirtildi. Savcı T.K.U.’nun, Kabaş’ın Süleyman Soylu’ya ” Sayın Soylu'nun soyadına ihanet edercesine” cümlesiyle hakaret ettiğini yorumladı.

İddianamede, Soylu hakkında Sedef Kabaş’ın “Sayın Soylu'nun soyadına ihanet edercesine” takındığı üslup herkese terörist ilan etmek herkesi hain ilan etmek yani gerçekten merak ediyorum bırakın siyaseti bırakın makam mevkileri yarın öbür gün hiçbiri orada olmayacak iktidarlar gelip geçici ya bunların hepsi kayda geçiyor…” dediği yazıldı


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap