SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sedat Peker videolarına atıf yapan hakim Siirt'e tayin edildi

Sedat Peker videolarına atıf yapan hakim Siirt'e tayin edildi

29 Mayıs 2021 Cumartesi - 12:37




Sedat Peker videolarına atıf yapan hakim Ali Dursun Turan'ın Siirt'e tayin edildiği iddia edildi.





Organize suç çetesi lideri Sedat Peker'in videolarında Türkiye varışlı gemilerle kokain taşındığı iddiaları gündem olmaya devam ederken ilginç bir gelişme yaşandı.

Alanya Hacet Mahallesi Balonlu Park’ta yapılan uyuşturucu operasyonunda 20 yaşındaki Mehmet Cüneyt Doğan, üç kişiye uyuşturucu satarken yakalandı. Üzerinde 432 gram uyuşturucu ele geçirildi. İşlemlerin ardından, uyuşturucu kullanmak ve bulundurmakla itham edilen iki kişi serbest bırakıldı.

Doğan ise uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Dava Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir yıldır devam ederken, Doğan tutuklu yargılanıyor. Avukatları 26 Mayıs’ta Doğan’ın tutukluluğuna itiraz ederek, tutuksuz yargılanmasını istedi.

Alanya Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen uyuşturucu davasında heyet, sanığa ceza verilmesi yönünde görüş bildirdi. Ancak karara şerh koyan üye Hakim Ali Dursun Turan'ın ifadeleri öne çıktı.

Turan şerhinde şu ifadeleri kullandı:

"Her ne kadar sanık uyuşturucu madde ticaretinden yargılansa da mafya liderleri ile dans eden birtakım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılmazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmıyor."


Halk TV'de yer alan habere göre Turan, beş yıllık Doğu görevinden sonra Şemdinli’den Alanya’ya atanmıştı. HSK yaz kararnamesiyle Siirt’e tayin edildi. Turan’ın isteği dışındaki bu görevlendirmeye itiraz ettiği öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap