SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sedat Ergin: ''Rusya inkar etse de gerçek değişmiyor''

Sedat Ergin: ''Rusya inkar etse de gerçek değişmiyor''

03 Mart 2020 Salı - 11:01




Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, İdlib'de 34 askerimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili "Bu hava saldırısının Suriye ve Rus savaş uçaklarınca birlikte icra edildiğine işaret ediyor. Rusya'nın bunu inkâr etmesi, sorumluluğu doğrudan Suriye’ye atfetmesi bu durumu değiştirmiyor" dedi.





İdlib'deki 34 askerimizi şehit verdiğimiz hain saldırı ile ilgili Rusya'dan "Rus Hava Kuvvetleri, Türk askerlerinin vurulduğu alanda operasyon düzenlemedi" açıklaması geldi. Konuyu bugünkü köşesinde değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, "Yeni İdlib’in güneyinde gerçekleşen bu hava saldırısının Suriye ve Rus savaş uçaklarınca birlikte icra edildiğine işaret ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı’nın bunu inkâr etmesi, sorumluluğu doğrudan Suriye’ye atfetmesi bu durumu değiştirmiyor." dedi. 

Ergin sözlerinin devamında şunları söyledi; 

Birden çok kaynak tarafından aktarılan bilgiler, İdlib’in güneyinde Balyun’daki Türk askeri konvoyuna düzenlenen ilk hava saldırısının ardından konvoydaki askerlerin buradaki binalara girerek savunma düzeni aldıklarını, buna karşılık uçakların bir süre sonra yeniden gelerek bu kez doğrudan bu binaları bombaladıklarını ve askerlerin büyük bir bölümünün bu şekilde şehit olduğunu gösteriyor. Asker kökenli güvenlik uzmanı Metin Gürcan, Al Monitor web sitesinde bu konuda çıkan yazısında saldırılara 2 Rus Su-34 ve 2 Suriye Su-22 tipi savaş uçağının katıldığını yazıyor. Gürcan’a göre ikinci saldırıda askerlerin çekildikleri binaların üstüne muhtemelen Rus uçakları tarafından KAB-1500 L tipi tahrip gücü yüksek güdümlü bombalar bırakılmıştır

"Rus savaş uçaklarının İdlib’de Türk birliklerinin bulunduğu yerlere yakın noktaları bombaladıkları pek çok durumun yaşandığı da bir sır değildir." ifadelerine yer veren Ergin "Tabii hava sahasındaki bütün hareketlerin komuta kontrolünün Hmeymim’deki Rus hava üssündeki harekât merkezinden yapıldığını da önemli bir ayrıntı olarak kayda geçirelim. Son saldırı da dahil olmak üzere Rusya’nın İdlib hava sahasındaki sorumluluğunu doğru parametreler üzerinden değerlendirebilmek için bütün bu verileri göz önünde bulundurmakta yarar var." dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap