SON DAKİKA



Haber > Gündem > Seçim zaferi sonrası ilk ziyaret: Erdoğan, İlham Aliyev’i resmi törenle karşıladı

Seçim zaferi sonrası ilk ziyaret: Erdoğan, İlham Aliyev’i resmi törenle karşıladı

19 Şubat 2024 Pazartesi - 15:20




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i resmi törenle karşıladı.





Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinde 7 Şubat’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiriyor.

Aliyev'in Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir'di. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. "Stratejik müttefikliğimizi geliştirmek ve güçlendirmek iki ülkenin en yüce vazifesidir." vurgusu yaptı.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV, ANKARA'DA

5'inci kez Cumhurbaşkanı seçilen Aliyev, seçim zaferinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Aliyev'in bir sonraki durağı ise Yenimahalle'deki Haydar Aliyev Parkı oldu. Parkı gezen Azerbaycan Cumhurbaşkanı, babası Haydar Aliyev'in anıtına da gül bıraktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RESMİ TÖRENLE KARŞILADI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i resmi törenle karşıladı.

Beştepe'deki karşılama töreninin ardından iki lider baş başa görüşmeye geçti. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ise anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı yapılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap