SON DAKİKA



Haber > Gündem > Seçim kanunu teklifi yasalaşırsa İYİ Parti atacağı adımı açıkladı

Seçim kanunu teklifi yasalaşırsa İYİ Parti atacağı adımı açıkladı

26 Mart 2022 Cumartesi - 12:29




İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, AK Parti ve MHP’nin seçim mevzuatında değişiklik yapılmasına Meclis'e verdiği teklifin yasalaşırsa ne yapacağını açıkladı.





İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, AK Parti ve MHP’nin seçim mevzuatında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini “kendisine oy atmayacak seçmenin oylarını gasp etmek” için getirdiğini savundu. Bahadır Erdem, parmak boyasının seçimlerde yeniden getirilmesi önerisi için de “Yani bu aslında bir ayıp. 2022 yılında ayıp. Dünyanın kaç ülkesinde kaldı bilmiyorum ama bizi buna mecbur eden yahut da bu noktaya yeniden getiren AK Parti iktidarı.” diye konuştu.

İYİ Partili Erdem, teklifin kanunlaşmasından sonra anayasaya aykırı hükümlerinin takipçisi olacaklarını ve Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

AK Parti ve MHP’nin seçim mevzuatında değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’nda çarşamba günü 17 saat süren mesainin ardından kabul edildi.

Görüşmelerde muhalefetin verdiği önergeler reddedildi. AK Parti’nin, teklifi bu hafta TBMM Genel Kurulu gündemine getirmesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap