SON DAKİKA



Haber > Gündem > Seçim gecesi için kedilere çağrı yaptı!

Seçim gecesi için kedilere çağrı yaptı!

05 Haziran 2015 Cuma - 10:29




Enerji Bakanı Taner Yıldız "Kimse trafoların, elektrik direklerinin arkasına sığınamayacak. Kediler veterinerleri dinlerse memnun olurum." dedi.





Enerji Bakanı Taner Yıldız seçim günü alacakları önlemleri Kayseri'de Vatan gazetesinden Murat Çelik'e anlattı. Yıldız kedilerede çağrıda bulunarak espiri yaptı.

ELEKTİRİK KESİNTİLERİNE KARŞI ÖNLEM

Taner Yıldız seçim günü öğleden sonradan itibaren kontrol merkezinde, ekranların başında olacağını söyledi ve sözlerin şöyle devam etti.

"BİZZAT YÖNETECEĞİM"

-8 Haziran sabahına kadar da bizzat yöneteceğim Türkiye'nin her noktasında, elektrik ile ilgili her türlü gelişmeyi.


- Ankara Gölbaşı'na kurduğumuz merkezde, 21 dağıtım bölgemiz ile on-line bağlantıda olacağız. Basına ve dolayısıyla kamuoyuna açık şekilde... Herhangi bir aksaklık olması halinde, herkes ekrandan görebilecek ve buradan anında müdahale imkânımız olacak. 686 trafo merkezimiz var. 8 bine yakın çalışanımız görev başında olacak. İzinleri kaldırdık.

"SIKINTI GÖRMÜYORUM"

- Seçim güvenliği ile ilgili, enerji kaynaklı bir sıkıntı öngörmüyoruz. Ancak atmosfere açık bir işletmeyiz ve hiçbir şey yüzde 100 garanti değildir. Seçim günü, fırtınalı bir hava ön görülmüyor. O yüzden bunların her birisini değerlendirdik.

- Böylece, kimse trafoların, elektrik direklerinin arkasına sığınamayacak bu seçimde. Bu zaten çok istismar edilen bir konu. Bakın son iki seçimde, yerel seçimlerde 47, cumhurbaşkanlığı seçiminde 41 milyon kişi oy kullandı bu ülkede. Ben soruyorum; bunlardan tek bir kişi, "Ben elektrik yüzünden oy kullanamadım" ya da "Elektrik kaynaklı bir sorun sebebiyle benim oyum geçersiz sayıldı" diyor mu, dedi mi? Tek bir kişi yok.

KEDİLERE ÇAĞRI YAPTI(!)


- Veteriner Hekimleri Odası'nın esprili bir ilanı var. Kedilere, seçim günü trafolardan uzak durmaları çağrısı yapıyorlar. Böyle esprili yaklaşımlara ihtiyacımız var şu gergin ortamda.

- Veteriner hekimlerimizin sözleri geçiyorsa bizim için mahsuru yok, memnun olurum. Kediler üzerinde en çok onların sözünün etkisi olur diye düşünüyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap